HDZ-ova kandidatkinja za županicu

Majda Burić: Komadina se sjeti Gorskog kotara samo kada ga pogodi elementarna nepogoda

Damir Cupać

Oleg Butković i Majda Burić, Foto: M. GRACIN

Oleg Butković i Majda Burić, Foto: M. GRACIN

Moj tim i ja spremni smo djelovati u interesu naroda, imamo znanja i energije. Fokus našega rada bit će gospodarski rast, ravnomjeran razvoj te podizanje životnog standarda, najavila je Burić



RIJEKA Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković uvjeren je da je njegova stranka našla dobitnu kombinaciju i da će Majda Burić koja je dobila jednoglasnu podršku županijskoga odbora pobijediti Zlatka Komadinu na lokalnim izborima.


– Zadovoljstvo nam je da idemo na izbore s novim licem, mladošću i entuzijazmom. Jako je bitno imati u Županiji osobu koja će znati odgovoriti na izazove. PGŽ bilježi pad u infrastrukturnim i drugim projektima. Treba Županiju probuditi, kao i sve gradove i općine. Majda je garancija jedne nove politike, vlada i ja kao ministar dajemo podršku mnogim projektima i radujem se suradnji s novom županicom, izjavio je Butković.


Majda Burić ocijenila je da je svatko tko voli Primorsko-goransku županiju svjestan da je potreban bolji župan od onoga koji će se Gorskoga kotara sjetiti samo kada ga pogodi elementarna nepogoda, otoka samo kada ondje saziva skup načelnika i gradonačelnika i koji će za Rijeku reći da to nije njegova briga.




– Garnitura koja Županijom vlada 16 godina na čelu sa SDP-ovim Zlatkom Komadinom cijelo vrijeme se poziva na razne strategije, pišu se i plaćaju studije studija. Građanima je dosta mrtvog slova na papiru. Realnost je da svega 60 posto djece ima mjesta u vrtićima, samo za 60 posto osnovnoškolaca postoje sportske dvorane, činjenica je neujednačen razvoj otoka i Gorskoga kotara prema ostalim krajevima, stagnira gospodarski razvoj, broj stanovnika pada, sve smo stariji, nedovoljno je jaka poslovna infrastruktura i obrazovanje, zdravstvena skrb je slabo dostupna svima izvan Rijeke, nabrojala je Burić.


Ona je podsjetila na svojedobnu »mudrost« Zlatka Komadine.


– Rekao je kako svi koji se bave javnim poslom trebaju imati takozvana 3M – mozak, moral i m… Nije vrijeme floskula, političkih nadmudrivanja i birtijaškoga stila komunikacije, vrijeme je za preuzimanje odgovornosti i stvaranje rezultata.


Moj tim i ja spremni smo djelovati u interesu naroda, imamo znanja i energije. Fokus našega rada bit će gospodarski rast, ravnomjeran razvoj te podizanje životnog standarda, najavila je Burić. Ona je uvjerena da Županija mora u suradnji s gradovima i općinama osigurati dovoljne smještajne kapacitete za djecu predškolske dobi, te će pojačati zdravstvenu skrb, a svima izvan Rijeke učiniti je dostupnijom.


– Osim toga, maksimalno ćemo povećati financije za obrtnike, male i srednje poduzetnike, a ne da se kao do sada u proračunu za poduzetništvo izdvaja 0,49 posto. Ne zanima nas ni lijevo ni desno, već samo naprvo. Ne zanimaju nas podjele, nego zajedništvo i bolja budućnost, zaključila je Burić.