Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
23. veljače 2020.
Nova manifestacija

foto "Ma, ča su si gore?": Bogat program "Uskrsa u Kostreni" i lijepo vrijeme namamili Kostrenjane i njihove goste

Snimio Damir ŠKOMRLJ
Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 25. ožujak 2018. u 18:42 2018-03-25T18:42:16+02:00

KOSTRENA Fritaja od šparuga, pa fritaja od 15 vrsta gljiva, lešada od janjetine, pogače, organska gastronomija i tržnica ekoloških proizvoda, likovne radionice za djecu i uskrsna jaja posvuda... Ovo su ukratko sastojci koji bi mogli opisati prvo izdanje “Uskrsa u Kostreni” koje je danas održano na jednoj od najljepših lokacija u Kostreni, terasi Narodne čitaonice u Svetoj Luciji. 

Ne, Uskrs u Kostrenu ne dolazi tjedan ranije, nego je Turistička zajednica Kostrene osmislila i realizirala novo događanje kojim želi podsjetiti na okuse i običaje vezane uz najveći kršćanski blagdan u Primorju.

RI253X52
Uskrs u Kostreni / Foto Damir Škomrlj

Prekrasan sunčan proljetni dan za sve, a za neke povratak s mise s maslinovim grančicama na kojoj su obilježili blagdan Cvjetnice, koja osim što uvodi u Veliki tjedan, još jednom podsjeća kako istinsku slavu prati i pokora, pokazao se kao pravi mamac za Kostrenjane i njihove goste koji su istražili tradiciju Uskrsa u Kostreni.

Koliko ih je bilo, može posvjedočiti i pitanje koje se na jutarnjoj kavi često čulo u kostrenskim kafićima: “Ma, ča su si gore?”

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.