Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. veljače 2020.
Novi oblik smještaja

MOLO LONGO Od apartmana do integralnog hotela

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 6. rujan 2018. u 22:23 2018-09-06T22:23:00+02:00

RIJEKA Iako je već otprije počeo s radom i radi punom parom, danas je i službeno otvoren prvi riječki integralni hotel Molo Longo, na adresi Trpimirova 4. Integralni hotel je objekt u kojem ugostitelj pruža uslugu smještaja i doručka u zajedničkim sadržajima, svojim ugostiteljskim objektima i/ili objektima drugih ugostitelja i/ili iznajmljivača koji su prethodno ishodili rješenje. Integralni hotel mora imati zajedničku recepciju, prijamni hol za goste, sanitarni čvor za goste, najmanje tri i više smještajne jedinice te nuditi uslugu doručka.

– Ponosan sam što s vama danas mogu proslaviti svečano otvorenje prvog integralnog hotela u Rijeci. Počeli smo s radom spontano, iznajmljivanje apartmana je bio hobi, a danas naša turistička agencija broji više od 100 objekata na području Primorsko-goranske županije, od toga je određeni dio apartmana povezan u koncept integralnog hotela. Ono što smo htjeli postići je jedna nova turistička ponuda u Rijeci gdje će gosti u samom centru grada moći odsjesti u modernom apartmanu s pristupačnim cijenama. Danas smo imali priliku u Novom listu pročitati da je kolovoz u Rijeci oborio turistički rekord, a to u našoj agenciji možemo potvrditi stopostotnom popunjenošću naših kapaciteta, kazao je na svečanosti otvaranja njegov vlasnik i direktor Josip Prskalo, te izrazio nadu da će se trend rasta nastaviti u tom smjeru, a da njegova agencija svakako tu ima važnu ulogu.

Josip Prskalo i Mladen Brajan

– Sretan sam što smo otvorili radna mjesta gdje mladi ljudi mogu pokazati svoje znanje i steći iskustvo i nadam se da će u budućnosti otvorenih radnih mjesta biti što više. Trudit ćemo se dati što veći doprinos tome da Rijeka ostane turistima u sjećanju kao jedan progresivan grad na obali Jadrana koji se oduvijek izdvajao arhitekturom i načinom življenja, kazao je Prskalo.
Zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš ocijenio je da je Prskalo primjer da Rijeka ide dalje u pravcu koji je neminovan.
– Stare industrije zamjenjuju nove, a turizam tu ima svoje mjesto. Jasno je da se sve ne može zamijeniti, ali je činjenica da Rijeka ide u pravcu urbanog turizma i ima resurse za urbani turizam kakve ima i Europa, kazao je Ivaniš.

Savjetnik za poljoprivredu Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije Mladen Brajan čestitao je mladom riječkom poduzetniku Prskalu na hrabrosti, jer, hrabrost je, kazao je u današnje vrijeme ujediniti poduzetnike. Direktor TZG-a Rijeke Petar Škarpa je otvaranje prvog integralnog hotela u Rijeci nazvao velikim iskorakom mladog poduzetnika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.