Centar tehničke kulture

MLADI U PODUZETNIŠTVU Interes manji nego prethodnih godina

Aneli Dragojević Mijatović

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Odaziv je manji nego ranijih godina, potvrdila je Hana Galogaža iz CTK 



RIJEKA Šesti forum Mladi u poduzetništvu održao se u Centru tehničke kulture u Rijeci, pri čemu su svi zainteresirani mogli saznati koja im se infrastruktura nudi za ostvarenje poduzetničkih pothvata.


O tome koji su poticaji, usluge i infrastruktura mladima na raspolaganju govorili su predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Riječke razvojne agencije Porin, Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, društva Rijeka 2020 i CTK Rijeka.


No, interes, kako nam je potvrdila i Hana Galogaža iz CTK, ove je godine bio manji nego prethodnih.




– Povodom međunarodnog Tjedna poduzetništva koji se obilježava diljem svijeta, organiziramo ovaj forum, Mladi u poduzetništvu, kojem je cilj informirati mlade osobe koje su zainteresirane za poduzetništvo ili su možda tim putem već krenule o tome što im se kao potpora nudi u lokalnoj zajednici, od infrastrukture, usluga, poticaja, pa sve do kredita koji postoje u HBOR-u. Znači, s nama su ovdje partneri iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalni ured Rijeka, predstavit ćemo im i RiHub, novi coworking prostor, koji mogu koristiti ukoliko su zainteresirani za kreativne industrije, zatim će kolege iz Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci predstaviti svoj Playpark u kojem mogu koristiti određenu infrastrukturu i resurse, a mi ćemo predstaviti i nekoliko naših projekata u koje se mogu uključiti. Može, u principu, doći tko želi, a najčešće i dođu ljudi koje zanimaju npr. poticaji, da malo više čuju o temi i slično. Ove godine nemamo baš puno prijava, nije toliki interes kao ranijih godina, ne bih znala zašto, jer mi pristup nismo bitno mijenjali, kaže Galogaža, dodajući da obično bude po 30-ak prijava, no ove ih godine, veli, nema toliko.