Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Centar tehničke kulture

MLADI U PODUZETNIŠTVU Interes manji nego prethodnih godina

Snimio Ivica TOMIĆ
Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 15. studeni 2018. u 21:36 2018-11-15T21:36:00+01:00

Odaziv je manji nego ranijih godina, potvrdila je Hana Galogaža iz CTK 

RIJEKA Šesti forum Mladi u poduzetništvu održao se u Centru tehničke kulture u Rijeci, pri čemu su svi zainteresirani mogli saznati koja im se infrastruktura nudi za ostvarenje poduzetničkih pothvata.

O tome koji su poticaji, usluge i infrastruktura mladima na raspolaganju govorili su predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Riječke razvojne agencije Porin, Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, društva Rijeka 2020 i CTK Rijeka.

No, interes, kako nam je potvrdila i Hana Galogaža iz CTK, ove je godine bio manji nego prethodnih.

– Povodom međunarodnog Tjedna poduzetništva koji se obilježava diljem svijeta, organiziramo ovaj forum, Mladi u poduzetništvu, kojem je cilj informirati mlade osobe koje su zainteresirane za poduzetništvo ili su možda tim putem već krenule o tome što im se kao potpora nudi u lokalnoj zajednici, od infrastrukture, usluga, poticaja, pa sve do kredita koji postoje u HBOR-u. Znači, s nama su ovdje partneri iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalni ured Rijeka, predstavit ćemo im i RiHub, novi coworking prostor, koji mogu koristiti ukoliko su zainteresirani za kreativne industrije, zatim će kolege iz Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci predstaviti svoj Playpark u kojem mogu koristiti određenu infrastrukturu i resurse, a mi ćemo predstaviti i nekoliko naših projekata u koje se mogu uključiti. Može, u principu, doći tko želi, a najčešće i dođu ljudi koje zanimaju npr. poticaji, da malo više čuju o temi i slično. Ove godine nemamo baš puno prijava, nije toliki interes kao ranijih godina, ne bih znala zašto, jer mi pristup nismo bitno mijenjali, kaže Galogaža, dodajući da obično bude po 30-ak prijava, no ove ih godine, veli, nema toliko.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.