Iskoristili udrugu u političke svrhe

Ljubomir Jelić: HDZ manipulira, KUD Izvor nije podržao Kolindu Grabar Kitarović

Andrej Petrak

Tražimo od HDZ-a Viškovo i Luke Matanića da se ispričaju svim članovima KUD-a Izvor, a pozivamo Matanića i na odgovornost za iznošenje neistina na štetu KUD-a Izvor, rekao je Jelić



VIŠKOVO – Predsjednik KUD-a Izvor Ljubomir Jelić kaže da je HDZ Viškova manipulacijom iskoristio njihovu udrugu u političke svrhe, kako bi na svojoj predizbornoj pressici u ime KUD-a pozvali članove da glasuju za njihovu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović. Jelić demantira svog člana Franju Galića, koji je na pressici pozvao 250 članova KUD-a izvor da daju glas Kolindi Grabar Kitarović i tako se zahvale pokojnom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, što su iz BiH mogli doći u Viškovo, kako bi ondje zasnovali svoj dom.


 - KUD Izvor Viškovo je udruga građana koja nikada nije bila uključena u politčke aktivnosti već isključivo njeguje i čuva tradicijske vrijednosti hrvata iz Bosne i Hercegovine. Neugodno smo iznenađeni što je HDZ Viškovo iskoristio, u političke svrhe. Jasno i glasno se ograđujemo od dnevnih političkih zbivanja i smatramo da nam je nanesena šteta i narušen ugled ovakvim obezvrjeđivanjem našeg djelovanja, poručuje Jelić.


Dodaje da se KUD Izvor nikad nije izjašnjavao niti podržavao aktivnosti u političke svrhe i ovim se putem ograđuju od izjava iznesenih na pressici, poručujući da stoje isključivo iza svojeg rada i svojih ciljeva koji su propisani Statutom Udruge.




– Tražimo od Općinskog odbora HDZ-a Viškovo i Luke Matanića da se ispričaju svim članovima KUD-a Izvor, a pozivamo Matanića i na odgovornost za iznošenje neistina na štetu KUD-a Izvor. KUD Izvor Viškovo je udruga sa mnogobrojnim članovima koji nisu vezani uz politiku niti politička događanja i neugodno smo iznenađeni do kud doseže bezobrazluk Luke Matanića. Nedopustivo je da se lokalni političari ne libe koristiti svakojake metode kako bi iskoristili kako pojedince tako i Udruge u svrhu vlastite promocije i tražimo od Općine Viškovo da stane u zaštitu svojih udruga koje djeluju u interesu stanovništva, a ne političkih elita, rekao je Ljubomir Jelić.


U izvještaju s pressice HDZ-a nenamjernom greškom objavljeno je kako je Franjo Galić predsjednik KUD-a Izvor, zbog čega se ispričavamo Ljubomiru Jeliću, članovima KUD-a i čitateljima. Franjo Galić tek je jedan od mnogobrojnih članova KUD-a Izvor.