Dobili licencu

Liste čekanja u domovima za starije osobe u PGŽ-u upola manje nego prije dvije godine

Hina

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



 Domovi za starije osobe čiji je osnivač Primorsko-goranska županija od ove jeseni su samoodrživi, a sada su svi i licencirani te, po pravilniku o minimalnim socijalnim uslugama, imaju najviše trokrevetne sobe, izvijestila je u ponedjeljak pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač na redovitoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi.


Istaknula je da je Primorsko-goranska županija među prvima u Hrvatskoj licencirala sva četiri svoja doma za starije osobe te da je lista čekanja u njima upola manja nego prije dvije godine, kada je na smještaj čekalo 2670 građana.


 Iako je lista i dalje dugačka, na njoj su i građani koji ne žele nužno ići u dom kada dođu na red, a sve hitne potrebe za smještajem rješavaju se u roku od 72 sata, rekla je.




 U nastavku je pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin izvijestila da je Primorsko-goranska županija ove godine za radove na 20 osnovnih škola izdvojila 1,8 milijuna kuna, a u 28 srednjih škola i tri učenička doma uložila je 2,8 milijuna kuna.


 Osim toga, nabavljena su dva kombija, od kojih je jedan isporučen Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom, a drugi će početkom prosinca biti predan Osnovnoj školi Petra Zrinskog u Čabru.