Danko Švorinić

Lista za Rijeku prozvala dio vijećnika za – divljanje: HDZ-ovci ostali u 20. stoljeću

Damir Cupać

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

"Mi se kupiti ne možemo i našu politiku nećemo mijenjati. Odluke ćemo donositi od točke do točke, neovisni o bilo kojoj političkoj grupaciji, najavio je Miletić, zapitavši HDZ-ovce gdje im je obraz."



RIJEKA – Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić izjavio je da je tijekom ovog tjedna dio gradskih vijećnika, prije svega onih iz HDZ-a, divljao kada je riječ o javnim nastupima.


– Sve one koji nisu na njihovoj liniji su prozvali izdajnicima. Gradska vijećnica HDZ-a Ivona Milinović nas iz Liste za Rijeku na svojoj Facebook stranici proglašava iredentistima. Očito je pronašla vremeplov kojim se vratila u 90-e godine prošlog stoljeća. Mogu je samo pozdraviti iz 21. stoljeća i poručiti da nam neće nedostajati. Vijećnicima HDZ-a postavio bih niz retoričkih pitanja – zašto u 20 mjeseci nisu podnijeli ni jedan prijedlog, zašto im vijećnici ne dolaze na sjednice i zbog čega dio njih zna zbrisati sa sjednica. Veliki prosvjetitelji iz HDZ-a nisu u stanju imenovati člana Odbora za imenovanja u godinu dana. I u konačnici, zbog čega se prošle godine na zadnjoj sjednici nagovaralo gradske vijećnike Srednjega bloka da podrže proračun. Bilo bi zanimljivo vidjeti tko je zivkao Ministarstvo uprave da se ne prihvati zaključak Gradskoga vijeća kojim se traži vraćanje povijesne riječke zastave, izjavio je Švorinić. On je najavio da će vijećnici Liste za Rijeku dolaziti na sjednice ako one budu sazivane u skladu s poslovnikom i ako ne budu bolesni.


Politički tajnik Predrag Miletić poručio je kolegi iz HDZ-a Josipu Ostrogoviću da će se svatko nasmijati kada on spominje prodaju.




– On je član stranke koja je prodala i upropastila Hrvatsku, a i Rijeku. Vijećnici njegove stranke su u prošlom sazivu glasovali protiv pomoći »3. maju«. Mi se kupiti ne možemo i našu politiku nećemo mijenjati. Odluke ćemo donositi od točke do točke, neovisni o bilo kojoj političkoj grupaciji, najavio je Miletić, zapitavši HDZ-ovce gdje im je obraz.


Laura Marchig je pozdravila dogovor o postupnom uvođenju dvojezičnosti na riječke ulice postavljanjem ploča s povijesnim imenima.


– Radi se o realizaciji jedne od naših inicijativa koja je proizašla iz programskih osnova. Ovo je pobjeda Rijeke kao otvorenog grada u kojem se svaki građanin mora osjećati jednakovrijedno. Ovo je i priznanje autohtonoj talijanskoj zajednici, naglasila je Marchig.