Nova manifestacija

LJETO NA PLATKU Nedjelja stvorena za obitelji sportskog duha

Marija Duvnjak

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin

PLATAK Biciklijade, utrke, streličarstvo, jahanje, »tubing«, vožnja autića, svjež zrak i prekrasne šumske šetnice privukle su mnoge obitelji na  manifestaciju »Ljeto na Platku«.Sportsku atmosferu na Platak su doveli Savez sportske rekreacije »Sport za sve« Primorsko-goranske županije, u suradnji sa Streličarskim klubom »Ajkula«, Jahačkim rančom »Anđeli« i Goranskim sportskim centrom.


– Nakon uspješne organizacije Festivala sporske rekreacije ovdje na Platku, odlučili smo krenuti prvi put i s manifestacijom »Ljeto na Platku«. Naša ciljana skupina su obitelji i prema njihovim sposobnostima je cijeli program i prilagođen. Trudili smo se da bude ponešto za svakoga, ispričao nam je tajnik Saveza sportske rekreacije »Sport za sve« PGŽ-a Dalibor Korenić. Mnoge obitelji imale su priliku uživati u svestranom programu koji je započeo s biciklijadama na dvije rute, rekreativnom na 22 kilometra, i obiteljskom dužine osam kilometara. Nakon njih startnu poziciju zauzeli su sudionici nove discipline »Šetnja za mame i bebe«, gdje su mlade majke sa djecom kretale u jednu od ponuđene tri rute, onu od 2,5, pet i deset kilometara.


Obitelji su imale priliku sudjelovati u i prezentaciji Streljačkog kluba »Ajkula« i pritom naučiti osnove streljaštva, dok je Jahački ranč »Anđeli« omogućio jahanje sudionicima koji su oduševljeno čekali svoj red da probaju i tu atraktivnu disciplinu. Za djecu je organizirana vožnja autića i popularni »tubing«, a za one željne avaturističkog poleta organiziran je uspon na Radeševo gdje je prvi put isprobana nova trim staza«Usprkos najavama lošeg vremena, na Platku je   sijalo sunce koje je »podgrijalo« pozitivnu atmosferu. Sportski duh i ugodno druženje obilježili su ovaj divan dan na svježem zraku.