Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
31. ožujka 2020.
Noćne projekcije

LFF dovodi čak dva slučajna kina u Rijeku. Što će se gledati?

Foto arhiva
Foto arhiva
Autor:
Objavljeno: 6. kolovoz 2018. u 15:50 2018-08-06T15:50:26+02:00

U Cukarikafe baru u utorak ćete moći pogledati filmove "Lovačka sreća", "All Good Things" i "Mama, zašto plačeš", dok je u četvrtak u Prasowski beach baru na repertoaru nagrađivani "Moj život bez zraka".

RIJEKA Ovaj tjedan udruga Liburnia Film Festival donosi čak dva slučajna kina u Rijeku. Prvo će se održati u utorak, 7. kolovoza, u Cukarikafe baru gdje će biti moguće pogledati filmove "Lovačka sreća", "All Good Things" i "Mama, zašto plačeš" nastale na Restartovoj Školi dokumentarnog filma.

Na drugoj slučajnoj projekciji, što će se održati četvrtak, 9. kolovoza, u Prasowski beach baru, na repertoaru je nagrađivani "Moj život bez zraka". Ulaz na projekcije, koje počinju u 21 sat, je slobodan.

Svake godine Restartova Škola dokumentarnog filma iznjedri odlične dokumentarce i u svijet dokumentarnog filma uvede nove autore. U 2017. godini Maja Alibegović ušla je u ta svijet s filmom „Lovačka sreća“ koji predstavlja lovačku zajednicu. Jasmina Beširević u filmu "All Good Things" prikazala je netipičan odnos muškarca i žene koji su u vezi 36 godina a nikad nisu živjeli zajedno, dok se Vladimira Spindler u "Mama, zašto plačeš" skroz razgolitila te snimila vlastitu borbu s depresijom. Ne zaboravimo napomenuti da su do 1. rujna otvoreni upisi u Restartovu Školu dokumentarnog filma.

U Prasowskom, gdje se slučajno kino već udomaćilo, moguće je pogledati film Bojane Burnać koja prati svjetskog rekordera u ronjenju na dah Gorana Čolaka. Film je prikazan na brojnim festivalima, a na DokuFestu u Prizrenu dobio je nagradu za najbolji balkanski debitantski film. Filmovi nisu slučajno odabrani. Radi se o recentnim hrvatskim dokumentarcima, prikazanima na lanjskom Liburnia Film Festivalu.

Osim što ovim događanjima promiču hrvatski dokumentarni film organizatori njime najavljuju 16. izdanje jedinog festivala koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce – Liburnia Film Festival - koji će se ove godine održati od 20. do 24. kolovoza na Ljetnoj pozornici Opatija. Program "Slučajno kino" financijski podržava Grad Rijeka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.