Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
16. listopada 2019.
Pripreme za sezonu

Kvarner će ovog ljeta imati aviovezu s čak 28 europskih destinacija

arhiva NL
arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 7. veljača 2018. u 10:06 2018-02-07T10:06:30+01:00

Zračna luka Rijeka odnedavno ima službenu potvrdu certificiranosti aerodroma na neodređeno vrijeme

 Zračna luka Rijeka objavila je sezonski red letova koji ukazuje na to da će cijeli Kvarner u ljetnoj sezoni ove godine biti izravno povezan s 28 destinacija u Europi. Riga, Frankfurt, München, Oslo, Stockholm, Tel Aviv, Pariz, Berlin, London, Prag... samo su neke od destinacija iz kojih će se letjeti izravno iz Rijeke.

Ljetni mjeseci ove godine u Zračnu luku Rijeka prvi put će u povijesti dovesti poznatog nizozemskog low-cost avioprijevoznika, Transaviu. Naime, krajem prosinca prošle godine počela je prodaja karata za rutu Rijeka-Eindhoven kojom će stanovnici riječke regije ostvariti dugoočekivanu direktnu vezu s nizozemskim tržištem. Letovi između Krka i Eindhovena obavljat će se zrakoplovima B737-800 kapaciteta 189 sjedala, 2 puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, od 5. srpnja do 2. rujna ove godine. Transavia je nizozemska low-cost aviokompanija, dio Air France KLM grupacije, koja na tržištu posluje već više od 50 godina.

Glavna baza Transavie nalazi se na zračnoj luci Amsterdam Schiphol, a trenutno ima bazirane zrakoplove i u zračnim lukama u Rotterdamu, Eindhovenu, Parizu, Lyonu, Nantesu, te od 2015. godine i u Münchenu. Nadalje, dolazak u Hrvatsku najavljuje jedan od najznačajnijih francuskih organizatora putovanja u segmentu SPA, wellness i zdravstvenih programa Thalasso N°1. Prvi charter za Krk najavljen je za 13. travnja, a letovi bi trebali trajati sve do listopada.

Zračna luka Rijeka krajem prošle godine dobila je i službenu potvrdu certificiranosti aerodroma, i to na neodređeno vrijeme. Naime, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, ovlaštena za praćenje i provođenje međunarodnih standarda nužnih za ispunjenje odgovornosti države za kontrolu sigurnosti zračnog prometa, 29. prosinca 2017.

Zračnoj luci Rijeka je dodijelila Svjedožbu aerodroma i Svjedodžbu operatera aerodroma, koje potvrđuju sukladnost aerodroma sa svim EU regulativama i međunarodnim standardima. Podsjetimo, Zračna luka Rijeka do sada je imala samo Privremenu svjedodžbu aerodroma izdanu 2014. godine, a temeljem koje je bilo nužno provesti još određena usklađenja s regulativama da bi se dobila Svjedodžba na neodređeno vrijeme. Stoga je dobivena Svjedožba dokaz uspješno provedenih brojnih projekata i usklađenja regulativa u danom roku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.