Sto izlagača

Kvarner Expo: U Crikvenici ovog vikenda vina, autohtoni proizvodi i suveniri

Portal Novilist.hr

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

U sklopu Kvarner EXPO-a, 21. i 22. lipnja od 18 do 23 sata bit će održan i festival hrvatskih vina »Vino s okusom soli« na kojem će 20 izlagača iz svih hrvatskih vinskih regija predstaviti hrvatsku eno scenu



RIJEKA – Prodajna izložba suvenira, vina i autohtonih proizvoda KVARNER EXPO 2019 održat će se ovoga vikenda u Crikvenici. Tako će od petka 21. do nedjelje 23. lipnja od 10 do 22 sati na središnjem crikveničkom Trgu Stjepana Radića turistima i svim ljubiteljima suvenira i domaćih proizvoda na usluzi biti obnovljena prodajna izložba suvenira, vina i autohtonih proizvoda KVARNER EXPO 2019 na kojoj sudjeluje gotovo 100 izlagača.


U sklopu Kvarner EXPO-a, 21. i 22. lipnja od 18 do 23 sata bit će održan i festival hrvatskih vina »Vino s okusom soli« na kojem će 20 izlagača iz svih hrvatskih vinskih regija predstaviti hrvatsku eno scenu.


– Županija je jedna od prvih prepoznala i podržala ovaj sajam, zato što svoj status uspješne županije duguje i vrijednim rukama obrtnika. Svojim uključivanjem u ovaj sajam županija želi dati ruku obrtnicima kako bi uspjeli plasirati svoje proizvode, kazao je najavljujući izložbu zamjenik župana Petar Mamula, dok je Jasminka Citković, pročelnica za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Grada Crikvenice koja je već treći put domaćin i pokrovitelj ove izložbe, istaknula da ovakve manifestacije daju priliku obrtnicima da pronađu zainteresirano tržište, odnosno vjetar su u leđa.




– Uz lijepo vrijeme koje se najavljuje za vikend, očekujemo pun uspjeh izložbe. Važno je da se ovi autohtoni hrvatski suveniri nađu u domaćinstvima i domovima širom lijepe naše, ali i svih emitivnih tržišta turista koji ovaj vikend budu u Crikvenici. Posebno mi je drago što će u sklopu ove manifestacije biti održan i festival hrvatskih vina Vino s okusom soli, na kojem će se predstaviti hrvatska eno scena.


Željko Dimitrić, tajnik Obrtničke komore Primorsko – goranske županije kazao je da je ova izložba iz godine u godinu sve bolja i kvalitetnija.


– Prošle godine smo imali 50 izlagača, a ove godine 100, neke smo morali i odbiti zbog nedostatka prostora. Ovo je prilika s jedne strane za obrtnike koji promoviraju svoje proizvode, a s druge za hotelijere, trgovce i vlasnike smještajnih kapaciteta da opreme svoje objekte i razvesele turiste – zaključio je Dimitrić.