Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Nimalo lijepi prizori

Kupači upozorili na onečišćenje: Pjeskarenje u 'Lencu' zaprljalo more na Pećinama?

Foto čitateljica
Foto čitateljica
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2019. u 19:36 2019-07-26T19:36:49+02:00

RIJEKA - S plaža na riječkim Pećinama u poslijepodnevnim satima u našu redakciju stigle su fotografije nimalo lijepih prizora onečišćenja zbog kojih su brojni tamošnji kupači morali odustati od planiranog osvježenja u moru.

S obzirom na zaštitnu rukavicu koja je snimljena kako pluta po moru, logično se može pretpostaviti da ovo onečišćenje vjerojatno ima veze s obližnjim brodogradilištem "Viktor Lenac", tim više što su u četvrtak iz ovog remontnog škvera obavijestili nadležne službe, uključujući i Lučku kapetaniju Rijeka, da su tog jutra imali incident s onečišćenjem mora od ostataka pjeskarenja broda na velikom Doku 11.

Prema onom što su naveli iz "Lenca" onečišćenje je u ranim jutarnjim satima uočeno ispred uvale Žurkovo, na oko pola milje od obale prema Cresu, ali tvrde da su u nekoliko sati to onečišćenje uspjeli i lokalizirati i sanirati, uz pomoć riječke Dezinsekcije.

Iz brodogradilišta pritom dodaju kako su tijekom dana, u četvrtak, provodili nadzor čistoće morske površine na širokom potezu od Brajdice do Urinja, no da nikakve tragove onečišćenja više nisu uočili.

3741747

Međutim, fotografije naših čitatelja zorno svjedoče da je more ispred plaža na Pećinama itekako bilo prljavo.

U Lučkoj kapetaniji Rijeka nisu baratali dojavama građana o onečišćenju mora na Pećinama, no odmah nakon našeg poziva u kasnim popodnevnim satima lučki je kapetan Darko Glažar alarmirao dežurnu posadu na Kalafuriji koja je odmah prošla cijelo to obalno područje, od riječke luke do brodogradilišta "Lenac", ali onečišćenja nisu uočili ili ga barem više nije bilo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.