Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Problemi na groblju

Kukuljan traži raspravu Gradskog vijeća o haraču koji provodi KD Kozala

Josip Kukuljan / Snimio Sergej DRECHSLER
Josip Kukuljan / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 6. listopad 2017. u 12:58 2017-10-06T12:58:07+02:00

Svi građani koji su prije 1998. godine zakupili grobno mjesto dobili su obavijest o isteku ugovora o korištenju u kojoj je navedeno da trebaju platiti od tri do sedam tisuća kuna da bi dobili pravo zakupa na neodređeno vrijeme, ogorčen je Kukuljan koji ujedno upozorava da su odlukom uprave 2008. godine prekopana opća grobna polja

RIJEKA Nezavisni gradski vijećnik Josip Kukuljan najavio je da će u Gradskom vijeću zatražiti raspravu o potezima Uprave Komunalnog društva Kozala koje provodi harač nad građanima Rijeke naplaćujući dva puta grobno mjesto.Ali i zbog toga što su odlukom uprave 2008. godine, dodao je Kukuljan, prekopana opća grobna polja čime su narušeni mir i dignitet pokojnih građana Rijeke.– Tražit ću odgovornost gradonačelnika Vojka Obersnela budući da je on predsjednik Skupštine KD Kozala, komunalne tvrtke koja naplaćuje nešto što se ne naplaćuje ni u Osijeku, ni u Splitu ni u Zagrebu. Postavio sam pitanje o tome na Gradskom vijeću, ali odgovorom sam nezadovoljan. Svi građani koji su prije 1998. godine zakupili grobno mjesto dobili su obavijest o isteku ugovora o korištenju u kojoj je navedeno da, zavisno od veličine grobnog mjesta do lokacije, trebaju platiti od tri do sedam tisuća kuna da bi dobili pravo zakupa na neodređeno vrijeme. Riječ je o haraču koji ne postoji u drugim hrvatskim gradovima, ogorčen je Kukuljan. 

Na konferenciji s njim bio je bivši radnik KD Kozala Dejan Dukić koji je potvrdio istinitost morbidne priče iz 2008. godine. Upravo je on dostavio informacije novinarima o oskvrnuću tijela na groblju Kozala, a zbog čega je direktorica Nives Torbarina u listopadu iste godine  donijela odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.