19 sportskih udruga

Kristijan Frlan predsjednik Zajednice sportova Viškova

Andrej Petrak



VIŠKOVO Osnovana je Zajednica sportova Općine Viškovo, a na osnivačkoj skupštini je za predsjednika izabran Kristijan Frlan iz Nogometnog kluba Halubjan. Osnovna zadaća Zajednice sportova, objašnjava Frlan, prvenstveno je unapređenje sporta, sportske kulture, uvjeta za sportaše i sportske klubove te rad na razvoju i afirmaciji sporta.


– Zajednica sportova Općine Viškovo imat će za cilj usklađivanje aktivnosti udruga članica, poticanje razvoja sportske aktivnosti djece i najmlađih te uključivanje u sportsko-rekreativne aktivnosti mještana općine. Važna aktivnost također je i usklađivanje i predlaganje programa javnih potreba u sportu. U odnosu na dosadašnju praksu, važno je napomenuti da će za programe i aktivnosti Općina Viškovo, kao i do sada, osigurati sredstva u svom proračunu, međutim predlagač programa, sukladno Zakonu o sportu, bit će Zajednica sportova, objašnjava Frlan.


Zamjenica načelnice Viškova Snježana Podobnik najavljuje da će Općina u proračunu osigurati sredstva za sport na istoj razini, kao i lani.– Sport u općini Viškovo ima vrlo važnu ulogu. Trenutno je na našem području aktivno u sportu 19 udruga. Iako se čini malo, brojni vrhunski sportaši u raznim disciplinama, velik broj djece uključen u sportske aktivnosti, to je ono čime se možemo pohvaliti i na što smo iznimno ponosni. Upravo zbog toga, jako nam je drago što je na inicijativu sportskih udruga osnovana Zajednica sportova Općine Viškovo, koja će, sigurni smo, doprinijeti još kvalitetnijem radu klubova i udruga, naglasila je Podobnik.

Inicijativni odbor za osnivanje Zajednice sportova čine Rukometni klub Viškovo, Twirling klub Viškovo, Pikado klub Nevera, Ženski košarkaški klub Viškovo, NK Halubjan i Planinarsko društvo Viškovo. Nakon što Ured državne uprave potvrdi Statut zajednice, bit će sazvana skupština, na koju će biti pozvane sve udruge koje djeluju u sportu na području Viškova, kako bi se uključile u rad Zajednice sportova.