Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 6
Sutra: 6° 6° 6
21. siječnja 2019.
Raspored za studeni

Kreativne radionice u riječkom Migotinu: Počela izrada božićnih ukrasa, ali to nije sve

Kreativne radionice u riječkom Migotinu: Počela izrada božićnih ukrasa, ali to nije sve
Kreativne radionice u riječkom Migotinu: Počela izrada božićnih ukrasa, ali to nije sve
Autor:
Objavljeno: 7. studeni 2016. u 16:15 2016-11-07T16:15:33+01:00

Za sudjelovanje na radionicama je potrebno prijaviti se putem Facebooka (@migotinknjizara), mailom migotin2@ri.t-com.hr ili pozivom na 051 371 573

I u studenom knjižara Migotin što se nalazi u ulici Janeza Trdine 3a u Rijeci organizira kreativne readionice na kojima uz pomoć voditeljice Katarine Kalčić možete naučiti nove kreativne tehnike, zabaviti se i napraviti nešto lijepo za sebe ili poklon za dragu osobu. Za sudjelovanje na radionicama je potrebno prijaviti se putem Facebooka (@migotinknjizara), mailom migotin2@ri.t-com.hr ili pozivom na 051 371 573.

Ponedjeljak, 7.11. od 16-18 sati
MOOSGUMMI VILENJAK - KUGLA
Izrađuje se kuglu za bor u obliku veselog vilenjaka. Naučite kako se modelira moosgummi, kako se kroji i lijepi. Radit će se i glitter božićna zvijezdu uz pomoć termo kalupa, također ukras za bor.

Srijeda, 9.11. od 16-18 sati
MIX MEDIA NA PLATNU
Na slikarskom platnu koristi se više tehnika, a decoupage je središnji motiv. Igra strukturnim pastama, pečatima, akrilima, sprejevima.

Ponedjeljak, 14.11. od 16-18 sati
KUĆA CRIJEP
Kreativci će sami modelirati prozore, vrata, grilje, krov..., od mase za modeliranje. Zatim će raditi fasadu i efekt kamenog zida. Boja se akrilnim bojama.

Srijeda, 16.11. od 16-18 sati
OSLIKAVANJE TEKSTILA – POKLON VREĆICE
Izrađuju se posebne vrećice za poklone, za butelje vina..., kako biste spremni dočekali blagdane. Vrećice su od žutice, oslikavaju se bojama za tekstil. Koriste se šablone, konture, flomasteri. Za najmlađe se radi i čizma za Sv. Nikolu, u kombinaciji jute i žutice. Na juti se radi i decoupage tehnika.

Subota, 19.11. od 10-13 sati
FILCANJE
Radionica za sve - s i bez iskustva u filcanju! Kratko će se upoznati s vunom i tehnikom mokrog filcanja. Radi se mokro filcane kuglice, ravna špaga, a sve se primjenjuje u izradi cvijetova. Na radionicu, je potrebno donijeti ručnik.

Ponedjeljak, 21.11. od 16-18 sati
KARMEN
Ovo je radionica puna energije, dobrih vibracija i kreative! Na velikom platnu, 30 X 60 cm, pastama se radi silueta žene u balskoj haljini. Na ovoj radionici, nema salveta ni rižinog papira, ali zato ima puno akrila, rada sa špatulama, strukturne paste, šablona i patina. Koriste se i silikonski pečati.

Sospeso trasparente

Srijeda 23.11. od 16-18 sati
SOSPESO TRASPARENTE
Sospeso se opet vraća! Na stiropornoj kugli radi se 3D božićna zvijezda, sospeso trasparente tehnikom. Dio cvijeta bit će "zaleđen", neka zasvjetluca inje, jer zima dolazi. Listovi se rade od jute.

Ponedjeljak, 28.11. od 16-18 sati
ANĐELIĆ
Anđelića od medijapana bojat će se akrilnim bojama, po želji. U skladu s haljinicom, dobit će frizuru od vune sa sjajnim nitima. Krila se oblažu zlatnim listićima.

Srijeda, 30.11. od 16-18 sati
BOŽIĆNA ŠKOLSKA PLOČA
Za svoje ukućane, na ovoj radionici izradite ploču po kojoj možete pisati kredom i obavještavati ih koje kolačiće spremate! Na drvenoj dasci radit će se efekt školske ploče. Okvir će se ukrašavati akrilnim bojama po želji, u shabby chic stilu. Na ploču ćete dodati i ukras od filca. Da, da, da, sami ćete raditi ružice i listiće od filca.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka