Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 26
Sutra: 10° 10° 26
25. veljače 2020.
Izabran izvođač

Kraljevičkom Dalmontu obnova Galeba:Titov brod na putu da postane nova riječka atrakcija

Foto: V. KARUZA
Foto: V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 5. studeni 2019. u 10:36 2019-11-05T10:36:47+01:00

Cijena izabrane ponude je 46.858.218 milijuna kuna (bez PDV-a)

Iako većina misli da je nakon maratonskih sjednica Gradskog vijeća o obnovi broda »Galeb« priča završena, nije tako.

Naime, dok je gradski parlament raspravljao o odobravanju kredita od 44 milijuna kuna za obnovu Palače šećerane i broda »Galeb« u maratonskoj raspravi, još uvijek nije bio poznat izvođač radova za Titov brod.

Na ponovljeni natječaj pristigle su dvije ponude, tvrtke Dalmont i »Viktora Lenca«, a Grad Rijeka je izabrao izvođača tek nakon što je odrađena dugotrajna procedura i posao bi trebala obaviti tvrtka Dalmont.

- U postupku javne nabave za obnovu i prenamjenu broda »Galeb« u brod muzej proveden je postupak javne nabave, u kojem je stručno povjerenstvo izvršilo pregled i ocjenu pristiglih ponuda kojima je utvrđeno da ponuda ponuditelja DALMONT d.o.o., Obala kralja Tomislava 8, Kraljevica u potpunosti zadovoljava uvjete iz Dokumentacije o nabavi te je prema kriterijima za odabir ponude ocijenjena kao ekonomski najpovoljnija.

Stoga je dana 31. listopada 2019. godine donesena Odluka o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude kojom je izabrana ponuda ponuditelja DALMONT d.o.o. Cijena izabrane ponude je 46.858.218 milijuna kuna (bez PDV-a). U tijeku je rok mirovanja od 15 dana.

Istekom roka mirovanja, ako nema uložene žalbe, odluka postaje izvršna te se može pristupiti potpisivanju Ugovora, naveli su u Odjelu za javnu nabavu Grada Rijeke.

Valja podsjetiti da je procjena Grada Rijeke bila da je za obnovu broda »Galeb« potrebno 33,6 milijuna kuna, odnosno 45 milijuna kuna s PDV-om. Dalmontova ponuda koja je prihvaćena iznosi 58,5 milijuna kuna, dok je ponuda »Viktora Lenca« bila 75,8 milijuna kuna.

Dalmont će raditi na brodu - muzeju / Arhiva NL

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.