Dvorac Frankopan

Kraljevačko kulturno leto otvoreno, slijedi dobra zabava

Biljana Savić

Iz atrija Dvorca Frankopan upućen poziv svima da dođu u Kraljevicu / Snimio Ivica TOMIĆ

Iz atrija Dvorca Frankopan upućen poziv svima da dođu u Kraljevicu / Snimio Ivica TOMIĆ

Podignuta je zastava Kraljevačkog kulturnog leta, a Mikula Četvrti, krčki knez Frankopan, simbolično je dodijelio povelju 900 godina Krčkih knezova Frankopana gradonačelniku Daliboru Čandrliću

 KRALJEVICA   Kraljevačko kulturno leto svečano je  otvoreno, službeno u Dvorcu Frankopan, a kulturno i programski koncertom Tedija Spalata u Velom Kaštelu.

U atmosferičnom atriju Dvorca Frankopan podignuta je zastava Kraljevačkog kulturnog leta, a Mikula Četvrti, krčki knez Frankopan, simbolično je dodijelio povelju 900 godina Krčkih knezova Frankopana kraljevičkom gradonačelniku Daliboru Čandrliću, izrazivši zadovoljstvo što su mladi ljudi sastavili program ove cjeloljetne manifestacije.


Za svakog ponešto


Zbog iste je činjenice zadovoljstvo izrazio i Čandrlić.


 – Vidim da ovaj grad kreće boljim putevima jer ga vode mladi ljudi, koji su i osmislili program Kraljevačkog kulturnog leta. Želim da svatko u ovom bogatom programu pronađe nešto za sebe, bio to koncert ili  kazališna predstava, kazao je Čandrlić i pozvao sve ljude, a ne samo Kraljevičane, da posjete bar neku od priredaba koje nudi Kraljevačko kulturno leto, koje je zapravo Leto u letu, odnosno dio manifestacije Leto va Kraljevici.




Za današnje je svečanosti u Dvorcu Franopan otvorena i 9. izložba likovnih amatera na kojoj se predstavilo dvadesetak autora, a svi posjetitelji uživali su u RUD sladoledu koji su dobili na poklon.


U utorak, 10. srpnja, u 21.30 sati na placi Kraljevica bit će održan koncert Rina Petrovića, a u petak, 13. srpnja, u malom kaštelu i crkvi sv. Nikole u Kraljevici  slijede večernji koncerti klasične glazbe braće Atanasković, koji će svirati harmoniku i gitaru.


Nedjelja je rezervirana za komediju Ri teatra »Izvorno rvacko«, koja će biti igrana u Velom kaštelu, na ljetnoj pozornici u 21 sat.


Kulturne blagodati


Kraljevačko kulturno leto bit će zatvoreno 1. rujna koncertom klape Tramuntana, a do tada će posjetitelji moći uživati u koncertu Marka Škugora, koncertu Vintage Factory i brojnim drugim kulturnim blagodatima, s tim da će u okviru krovne manifestacije Leto va Kraljevici biti puno zabavnih i sportskih sadržaja, poput dječje regate, fešte od tune u Bakarcu….