Mažoretkinje u akciji

Korak naprijed za Tončija: Halubajke Viškovo organizirale Nemotarije na joge

Andrej Petrak

Antonio Šebelja-Tonči s organizatoricama akcije / Foto S. DRECHSLER

Antonio Šebelja-Tonči s organizatoricama akcije / Foto S. DRECHSLER



VIŠKOVO – Halubajke Viškovo za Dan Općine na boćalištu Marinići održale su svoje tradicionalne Nemotarije na joge, koje su ove godine imale poseban povod, jer su mažoretkinje odlučile dati obol humanitarnoj akciji »Korak naprijed za Tončija« te pomoći prikupljanju novčanih sredstava putem donacija za daljnje liječenje svog dragog prijatelja. Antonio Šebelja-Tonči mladić je od 23 godine, koji je na ljeto 2015. godine ozlijedio kralježnicu i trenutno njegov život ovisi o invaidskim kolicima.


Dosad je prošao dva tretmana liječenja u Rusiji, no potrebno mu je još tretmana kako bi mu se omogućio napredak i, svi se nadaju, konačni oporavak. Problem je, kao i uvijek u ovakvim situacijama, novac, jer samo jedan tretman stoji šest tisuća eura. Halubajke su stoga još jednom pokazale svoje veliko srce i odlučile pomoći u prikupljanju prijeko potrebnog novčanog iznosa za liječenje Antonia Šebelje.


– Mi snažno vjerujemo u njegov oporavak, a njegov optimizam i želja za hodanjem je toliko velika da smo odlučili pomoći mu u prikupljanju novčanih sredstava za sljedeći odlazak u Rusiju, koji bi trebao biti u svibnju, poručuju Halubajke.




Humani cilj podržali su brojni građani, a pomoći su mogli bilo dobrovoljnom donacijom ili kupnjom majice po prigodnoj cijeni od 50 kuna. Nemotarije na joge i ove su godine uključivale brojne zabavne sportsko-rekreativne igre, u kojima su sudjelovale ekipe od pet do šest članova. Osim toga, upriličen je kartaški turnir u briškuli i trešeti za parove te uvijek atraktivna igra povlačenja konopa za ekipe od šest članova. Za prva tri mjesta u različitim kategorijama bile su osigurane primamljive nagrade.