Obnova cesta

Kopanje cijelo ljeto: Asfaltiranje od Krnjeva do Rešetara trajat će do rujna

Marinko Glavan

Radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja u Zametskoj ulici / Snimio V. KARUZA

Radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja u Zametskoj ulici / Snimio V. KARUZA

Za vrijeme trajanja radova promet ovom dionicom odvijat će se uz ograničenja, semaforsku regulaciju i povremeno preusmjeravanje na okolne prometnice



Radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja na obnovi državne ceste D304, dionice Rešetari – Krnjevo, u ukupnoj duljini od 3,7 kilometara, započeti ovoga tjedna, potrajat će sve do rujna, odnosno početka iduće školske godine, najavljeno je iz Rijeka prometa.


Za vrijeme trajanja radova promet ovom gradskom žilom kucavicom odvijat će se uz ograničenja, semaforsku regulaciju i povremeno preusmjeravanje na okolne prometnice, zbog čega iz Rijeka prometa pozivaju vozače na strpljenje, korištenje alternativnih prometnih pravaca te poštovanje privremene regulacije prometa.



Tijekom izvođenja radova, autobusna stajališta u zoni izvođenja radova neće biti u funkciji, odnosno koristit će se prva sljedeća stajališta izvan zone izvođenja radova.





Investitor su Hrvatske ceste, a sanacija kolnika obuhvaća glodanje postojećeg asfalta, sanaciju lokalnih ulegnuća, izdizanje okana komunalnih instalacija i slivnika, popravke uzdužnih i poprečnih pukotina na nosivom sloju, ugradnju izravnavajućeg sloja te ugradnja završnog sloja asfalta. Radovi su podijeljeni u tri poddionice: Rešetari – Martinkovac, od administrativne granice grada Rijeke do spoja na projekt kružnog raskrižja kod salona PSC Primorje, duljine 650 metara, Martinkovac – Diračje, od križanja s Ulicom Andrije Mohorovičića do isključnog traka za Opatiju, ukupne duljine 795 metara, te Diračje – Krnjevo, od radnog spoja uz Ulicu Diračje, do raskrižja ulica Zvonimirova, Liburnijska i Zametska), u duljini od 2.463 metra.


– Tijekom izvođenja radova u zoni raskrižja Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska – Zametska), vozila iz smjera centra grada koja nastavljaju kretanje u smjeru Zameta će se, na raskrižju Zvonimirove ulice i Ulice Vinka Benca, upućivati duž Ulice Vinka Benca do raskrižja s Čandekovom ulicom te dalje u smjeru Zameta Novom cestom i Lozičinom ulicom do Zametske ulice, poručuju iz Rijeka prometa.


Vozila koja se iz smjera Zameta kreću u smjeru centra Rijeke, usmjeravat će se na raskrižju Zametske i Lozičine ulice, duž Lozičine ulice i dalje Novom cestom i Čandekovom ulicom, do raskrižja Čandekove ulice i Ulice Vinka Benca, gdje će se upućivati dalje u smjeru centra grada. Vozilima koja u zonu raskrižja dolaze iz smjera zapada, odnosno iz smjera Kantride, neće biti dopušteno lijevo skretanje iz Liburnijske u Zametsku ulicu, već će biti upućivana u smjeru Zameta na raskrižju Zvonimirove ulice i Ulice Vinka Benca, istim obilaznim smjerom kojim će prometovati i vozila koja iz smjera centra grada Rijeke prometuju obilaznim pravcem u smjeru Zameta.


Obilazni smjer kretanja vozila bit će u funkciji za cijelo vrijeme izvođenja radova duž Zametske ulice, od raskrižja Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska – Zametska) do raskrižja ulica Zametska i Lozičina.