Miljenici riječke publike

Koncert Tomislava Bralića i klape Intrade te Tedija Spalata: Klapska pjesma razgalila srca

Ivana Kocijan

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin

RIJEKA U Dvorani mladosti na Trsatu sinoć su nastupili stari miljenici riječke publike: Tomislav Bralić i klapa Intrade.Zadarska klapa koja je uvijek rado viđena na riječkim pozornicama, djeluje od 1985. godine i jedna je od najuspješnijih najnagrađivanijih klapskih sastava u Hrvatskoj. Prvoj se postavi klape 1986. godine pridružio pjevač Tomislav Bralić koji je svojim vokalnim umijećem i specifičnim baritonom zvuku klape dao karakterističnu i prepoznatljivu notu.

Klapa koja je na sceni više od tri desetljeća i na sinoćnjem je riječkom, predvalentinovskom koncertu još jednom podsjetila zašto nosi titulu jedne od najpopularnijih klapskih družina u nas.


Klapsko-valentinovsku večer u Dvorani mladosti kratkim su nastupom otvorili članovi klape Grobnik koji su mnogobrojnu publiku dobro zagrijali za nastup glavnih zvijezda večeri.


Uz instrumentalnu podršku svojeg vjernog pratećeg benda Tomislav Bralić i klapa Intrade nastup su započeli pjesmom »Dalmacijo lipa«, a nastavili uspješnicama »Kuća kraj ferala«, »Lipoto« i »Ribar sam stari«. Riječku su publiku oduševili i pjesmama koje su uslijedile: »Ispod tvoje boloture«, »Samo more nosin ja u duš«i, »Bit će da je nešto u tom moru«…


Svim Dalmatincima u Rijeci posvetili su pjesmu »Dalmacijo, maslina te diči«, nakon koje su izveli još jednu svoju uspješnicu – »Stina pradidova«.Na koncertu u povodu Valentinova kao poseban gost pridružio im se poznati splitski pjevač Tedi Spalato. U sličnom sastavu na istom su mjestu nastupili prije nešto manje od dvije godine kada su oduševili publiku, baš kao i sinoć. Zajednički nastup započeli su duetom »Sve dok bura dere« kojom su se prije dvije godine predstavili na Splitskom festivalu, a otpjevali su i nešto stariji zajednički duet »Cviće« te klapski hit »Dalmatinska pismo moja«.

Samostalni dio nastupa Spalato je otvorio premijernom riječkom izvedbe pjesme »Vidi li se šta odozgar« posvećene legendarnom Vinku Coci, a na repertoaru mu se našla i vječna pjesma »Dalmatino povišću pritrujena«.


Pozornicu su nakon toga ponovo preuzeli članovi klape Intrade zahvaljujući kojima i u drugom dijelu koncerata nije nedostajalo poznatih melodija i stihova kojima su razgalili brojne Riječanke i Riječane.