Prepuna Gradska vijećnica

Komemoracija za novinara Radio Rijeke: ‘Uživajte u svojim obiteljima, kao što smo mi s Koradom’

Ivan Volarić

EMOTIVNI OPROŠTAJ – Dora Vujnović dirljivim govorom oprostila se od oca kojega je prerano izgubila / Snimio Sergej DRECHSLER

EMOTIVNI OPROŠTAJ – Dora Vujnović dirljivim govorom oprostila se od oca kojega je prerano izgubila / Snimio Sergej DRECHSLER

Više od »Rijeke« on je navijao za nas i mi smo navijali za njega – istaknula je starija kćerka preminulog novinara Radio Rijeke



RIJEKA Tužan skup u Gradskoj vijećnici grada Rijeke nisu propustile brojne kolege novinari preminulog Korada Vujnovića na čelu s djelatnicima Radio Rijeke, predstavnici riječkog nogometnog prvoligaša predvođeni predsjednikom Damirom Miškovićem, gradonačelnik Vojko Obersnel, dožupan Marko Boras-Mandić, ali ni brojni riječki sportaši, prijatelji, štovatelji njegova lika i djela radijskog reportera koji je prošloga utorka otišao u dobra spominjanja.


Komemorativnom skupu svjedočila je i njegova obitelj, a posebno emotivno bilo je obraćanje njegove starije kćerke, studentice Dore. Hrabro je, »koradovski« stala pred mikfrone u trenucima kada je malo tko od okupljenih uspijevao supregnuti suze i potvrdila da je iza pokojnog Vujnovića ostalo puno, puno više od nezaboravnih prijenosa utakmica nogometaša »Rijeke« i njegovih kultnih emisija ponedjeljkom ujutro.


Najveće gubitnice


– Čuli ste o njemu s profesionalne strane i kao prijatelju, ali mislim da smo nas četiri izgubile najviše. Izgubile smo najboljeg prijatelja kojega smo uvijek imale privilegiju zvati tatom, mužem i sinom. Uvijek je bio tu za nas, uvijek sam govorila on je moj najbolji prijatelj i više od »Rijeke« on je navijao za nas i mi smo navijali za njega. Želimo posebno spomenuti jednu stvar, a to je da su moji mama i tata, iako trideset godina zajedno, svaki dan išli zajedno na kavu. Svi susjedi su to primijetili i uvidjeli nešto posebno što se jako rijetko viđa. Ja i moja sestra smo imale privilegij odrastati u takvoj obitelj gdje smo svi bili prijatelji. Mi smo svaku večer zajedno gledali filmove, uživali jedni u drugima. Želim da svi danas zapamtite da uživate u svojim obiteljima jer nažalost ovakve stvari se događaju. Kao što je bio predan poslu tako je bio predan i svojoj obitelji, utkao se u mene i svoju sestru. Ne želim o njemu govoriti da je bio nego zauvijek – bit će! – poručila je Dora, inače povremena suradnica Radija Sove, na ponos oca kojega je prerano izgubila.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER





U ime Radio Rijeke od Korada, kolege i prijatelja, oprostio se glavni urednik Alen Čemeljić.


– Moramo dalje bez tebe, iskreno ne znam kako, ali moramo dalje. Hvala na svemu, ali znaj zauvijek ostaješ u našim srcima i sjećanjima – kazao je između ostaloga Čemeljić.


Profesionalac


Gradonačelnik Vojko Obersnel podcrtao je njegovu profesionalnost.


– Nerado s novinarima razgovaram u »offu«, no Korado je bio jedan od rijetkih s kojima sam to činio jer nikad, ali baš nikada to nije iskoristio. Bio je veliki profesionalac. »Rijeka« je bila njegov klub, Kantrida njegov stadion, uostalom i njegova emisija zvala se »Pod stijenama Kantride«. Hvala stoga svima koji su zapalili svijeću za njega na Kantridi – kazao je Obersnel.


Dirljivo se od Korada oprostio i Denis Povh, ispred Armade.


– Hvala za sve što si učinio za Armadu i mene osobno, znao si nas razumijeti i pružiti nam potporu kada je trebalo – rekao je Povh.


Zamjenik sportskoga direktora HNK »Rijeke« Ivan Mance naglasio je i kako je pokojni kolega imao svojih zasluga u osvajanju prošlosezonske duple krune i podsjetio na trenutak koji je obilježio njegovu novinarsku karijeru.


– Malo reportera uspije učiniti neki pogodak ljepšim nego što je bio, a upravo to je Korado uz pomoć Robija uspio u Stuttgartu. Učinio je jedan pogodak besmrtnim! – rekao je Mance.


Posljednji ispraćaj pokojnog kolege novinara Korada Vujnovića održat će se u ponedjeljak od 15 sati na Kastvu.