Oproštaj od nezaboravne intendantice

Komemoracija za Mani Gotovac u petak u Zajcu

P. N.

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Od Mani Gotovac, intendantice riječkog Kazališta u razdoblju od 2003. do 2007. godine, tom će se prigodom oprostiti intendant Marin Blažević, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i književnica Vedrana Rudan



 


U petak, 22.studenog 2019. godine, u 19.00 sati u foyeru HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1, održat će se komemoracija za Mani Gotovac, bivšu intendanticu riječke nacionalne kazališne kuće. 


 




Od Mani Gotovac, intendantice riječkog Kazališta u razdoblju od 2003. do 2007. godine, tom će se prigodom oprostiti intendant Marin Blažević, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i književnica Vedrana Rudan.


 


Poezijom i pjesmom od Mani Gotovac će se oprostiti i  riječke dramske umjetnice Olivera Baljak, Edita Karađole, Tanja Smoje i Leonora Surian te pijanist Igor Vlajnić.


 


Proslavljena hrvatska teatrologinja, dramaturginja, kazališna kritičarka i urednica, spisateljica, prva žena na čelu hrvatskog nacionalnog teatra napustila nas je 12. studenoga, na svoj 80. rođendan.


Osim neizbrisivog traga kojeg je u Rijeci ostavila kao intendantica HNK Ivana pl. Zajca, začetnica je i Međunarodnog festivala Riječke ljetne noći te događaja Pisci pod zvijezdama. 


 


Komemoracija će se održati u organizaciji HNK Ivana pl. Zajca i Grada Rijeke.


                                       


 


S poštovanjem,                                              


          Ured Grada Rijek