Posljednje zbogom

Komemoracija u vijećnici: Zbogom Robi i nemoj ča zamerit’

Branko Mijić

Predsjednik HNK »Rijeka« Damir Mišković opraštajući se od svog prethodnika koji se Kantride uhvatio u najtežem trenutku, kada su svi bježali uvjereni da je brod potonuo, navijestio je da će nakon preuređenja igralište Ine na Podmurvicama, kao buduća baza i rasadnik »bijelih« talenata, ponijeti ime Roberta Komena



RIJEKA  Tuga i muk danas su ispunili Gradsku vijećnicu pretijesnu da primi sve one koji su se željeli oprostiti od prerano preminulog prijatelja i kolege Roberta Komena te još jednom izraziti sućut kćerima Leonardi i Klari, supruzi Olgi, majci Vilmi, sestri Helgi i ožalošćenoj rodbini.



Teško je bilo pronaći i izgovoriti riječi za posljednje zbogom uvijek vedrom i nasmijanom Robiju, zahvaliti mu za sve što je dao svojoj obitelji i Rijeci kao čovjek, gospodarstvenik i sportski djelatnik. Tamo gdje si ti stao, mi moramo nastaviti istim i još jačim tempom i upornošću da bismo postigli sve što si planirao i zamislio, jedinstvena je zakletva svih kojima će Robert Komen zauvijek nedostajati.


Predsjednik HNK »Rijeka« Damir Mišković opraštajući se od svog prethodnika koji se Kantride uhvatio u najtežem trenutku, kada su svi bježali uvjereni da je brod potonuo, navijestio je da će nakon preuređenja igralište Ine na Podmurvicama, kao buduća baza i rasadnik »bijelih« talenata, ponijeti ime Roberta Komena. Čovjeka koji je upravo mladima posvetio najviše pažnje i bez kojega bi tradicija turnira Kvarnerska rivijera odavno bila prekinuta.




Od Roberta Komena oprostili su se i Ernest Cukrov u ime zaposlenika Porina čiji je direktor bio, Ingo Kamenar u ime Primorsko-goranske županije, Miroslav Uljan u ime Hrvatskog nogometnog saveza čiji je dopredsjednik bio, kao i predsjednik Udruge prvoligaša. Vidno potreseni gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel umjesto posljednjeg pozdrava poručio je kako je Robert Komen spadao u ono »malo dobrih ljudi« koji hodaju ovim planetom, jer je Robi bio široko obrazovan, veliki filmofil i roker koji se koncertima radovao kao i utakmicama.


Velikog navijača nije zaboravila ni Armada koja mu je u pismu tajnika Denisa Povha poručila da će uskoro s braćom Devčić, Mladenom Romićem i ostalima moći nazdraviti najdražem daru – tituli prvaka Hrvatske.


Zbogom, Robi, i nemoj ča zamerit!