Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 6
Sutra: 2° 2° 6
23. siječnja 2019.
Potpredsjednik SDP-a o krizi Vlade

Komadina poziva na nove izbore: Most treba okupiti manjince i oporbu te raspustiti Sabor

Zlatko Komadina / Snimio Marin ANIČIĆ
Zlatko Komadina / Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 2. svibanj 2017. u 15:31 2017-05-02T15:31:41+02:00

Odgovornost za rasplet ove situacije je na Mostu, došlo je vrijeme da Božo Petrov umjesto da drži mise, preuzme odgovornost i zajedno s manjicima i opozicijom predloži raspuštanje parlamenta i nove izbore. Građani nisu dali mandat za preslagivanje i siguran sam da sad žele nove izbore, a Most ima priliku biti taj koji će taj postupak pokrenuti, jer sigurno bi dobio i podršku nas u oporbi, a i manjinaca, i to sa 78 glasova, rekao je Komadina

RIJEKA Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina oglasio se o parlamentarnoj krizi iz Rijeke, te pozvao Most da zajedno sa manjinskim zastupnicima i cjelokupnom oporbom predloži raspuštanje Sabora i nove izbore.

- Odgovornost za rasplet ove situacije je na Mostu, došlo je vrijeme da Božo Petrov umjesto da drži mise, preuzme odgovornost i zajedno s manjicima i opozicijom predloži raspuštanje parlamenta i nove izbore. Građani nisu dali mandat za preslagivanje i siguran sam da sad žele nove izbore, a Most ima priliku biti taj koji će taj postupak pokrenuti, jer sigurno bi dobio i podršku nas u oporbi, a i manjinaca, i to sa 78 glasova, rekao je Komadina.

- Sada smo prešli u fazu veletrgovine u Saboru, a to sigurno nije opcija koju građani podržavaju, rekao je. Najpoštenije je da o epilogu odluče građani, dodao je, a uvjeren je da će u tom slučaju na izborima SDP i lijevi centar ostvariti najbolji rezultat i formirati vladu lijevog centra.

Na pitanje hoće li SDP u tom slučaju surađivati s Mostom i pokušati postizborno surađivati s njima, mada je Most već dvaput izazvao krizu, a jednom već prevario SDP, Komadina zapravo nije odgovorio, samo je još jednom apelirao na Most da poduzme sve za rasplet ove situacije.

Kritizirao je HNS i IDS koji podržavaju HDZ-ov zahtjev za smjenu Petrova, rekavši: "Nisam siguran da su kolege iz te dvije stranke dobro procijenile. Ljestve se ne drže HDZ-u, to nije pametno", rekao je.

Na pitanje da komentira sukobe u klubu zastupnika SDP-a, nakon što je Milanka Opačić potvrdila da će dio SDP-ovaca glasati mimo odluke vrha stranke i dignuti ruku za smjenu Bože Petrova kao i HDZ, rekao je:

- Ne vidim logiku u tome. Novi izbori su najbolje rješenje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka