Vrh SDP-a analizira izbore

Komadina poručio Milanoviću: Spas za mene

Tihana Tomičić

Foto Davor Kovacević

Foto Davor Kovacević

Komadina je pohvalio odluku vlade o zamrzavanju tečaja švicarskog franka. "Nakon dugo vremena, ovo je možda  prva odluka ove Vlade kontra neoliberalnog koncepta", rekao je Komadina



“Ako se bude postavljalo pitanje krivnje bit će: Tko je kriv, ja nisam, spas za mene”, izjavio je potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, uoči sjednice vrha stranke koja je u tijeku, a na kojoj se raspravlja o predsjedničkim izborima na kojima je SDP izgubio.


Komadina je pohvalio odluku vlade o zamrzavanju tečaja švicarskog franka. “Nakon dugo vremena, ovo je možda  prva odluka ove Vlade kontra neoliberalnog koncepta”, rekao je Komadina.


Željko Jovanović izjavio je da su izbori završena priča za SDP i da se stranka mora okrenuti prezentiranju politika Vlade građanima. “Predsjednički izbori bili su samo predigra, test za našu stranačku organizaciju, za parlamentarne izbore”, rekao je Jovanović, koji ponavlja da je za Josipovićev poraz najviše kriv dio njegovog izbornog stožera i PR-ovci koji su kreirali potpuno krive poruke.




“Okus poraza je neugodan, težak, ali iz ove kampanje izašli smo s više kohezije”, izjavio je pak šef zagrebnačkog SDP-a Davor Bernardić, uz poruku da su njegovi ljudi u Zagrebu u kampanji dali maksimum, a i ubuduće će.


Očekuje se da će na sjednici predsjedništva više riječi biti o priopremi za naredne izbore, nego o analizi Josipovićevopg poraza.