Dosmrdilo mu

Komadina diže ruke od Marišćine: Evo naših udjela Rijeci i Viškovu, pa nek’ rade što hoće

Tihana Tomičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Predložit ću i drugu izmjenu društvenog ugovora TD Ekoplusa na način da predsjednik Skupštine bude onaj tko bude imao najveći udio, pa će to biti kolegica Sanja Udović iz Viškova ili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, rekao je župan Zlatko Komadina



RIJEKA – Nakon što su ga vijećnici cijeli dan rešetali pitanjima o CZGO Marišćina, župan primorsko-goranski Zlatko Komadina najavio je da je moguće povlačenje udjela Županije iz trgovačkog društva Ekoplus.


– Predložit ću da udio Županije u Ekoplusu prenesemo na Općinu Viškovo, Grad Rijeku ili bilo koju drugu lokalnu jedinicu koja bude zainteresirana za sudjelovanje. Predložit ću i drugu izmjenu društvenog ugovora TD Ekoplusa na način da predsjednik Skupštine bude onaj tko bude imao najveći udio, pa će to biti kolegica Sanja Udović iz Viškova ili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.


Prikupljanje otpada je komunalna djelatnost u djelokrugu rada gradova i općina, a mi smo kao Županija svoj dio u tom projektu završili. Centar je izgrađen uz pomoć države i EU novca, mi smo bili podmetnuli leđa za projekt, za sve gradove i općine u PGŽ, ali sada više nema razloga da u tome ostanemo.




Centar se zove »županijski« samo zato jer se tiče svih u PGŽ, ali to nije ovlast Županije, rekao je Komadina na sjednici Skupštine.


Kako je poznato, ovih dana održavali su se prosvjedi građana na Marišćini, a kao glavnog krivca za smrad lociralo se Županiju, mada je ona, kako ističe Komadina, bila samo nositelj projekta u ime lokalnih jedinica.


Što se tiče vlasništva u TD Ekoplus. PGŽ drži 48,72 posto vlasništva, Grad Rijeka 41,10 posto, Općina Viškovo 8 posto, a KD Čistoća 2,18 posto.