'Vlada u sjeni'

Komadina: SDP spreman za parlamentarne izbore, a o sastavljanju Vlade kad se izbori dobiju

Hina

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



RIJEKA  Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izjavio je u ponedjeljak da je SDP spreman za parlamentarne izbore, a komentirajući nagađanja o sastavljanju buduće Vlade, rekao je da izbore naprije treba dobiti.


Komadina je odgovarajući na pitanje o pripremama SDP-a za parlamentarne izbore te o navodno već sastavljenoj “Vladi u sjeni” rekao kako je SDP spreman, “kao što je pokazao spremnost i za euroizbore i za predsjedničke izbore”.


“Mora biti spreman u ovim okolnostima u Hrvatskoj i za parlamentarne izbore, koji mogu biti svakoga časa, u izbornoj smo godini, a što se tiče špekulacija oko sastava Vlade, toga je bilo i toga će biti, zavisno od medija i od izvora koji daju raznorazna kadrovska rješenja. Međutim, moja preporuka je – prvo treba skočiti , pa reći hop”, rekao je Komadina.




Istaknuo je kako najprije treba dobiti parlamentarne izbore “da bi se bilo u poziciji formiranja Vlade”. Poručio je da rezultati neće izostati ako se postupa ozbiljno i odgovorno, a dosad se pokazalo da je SDP donosio ispravne odluke.


Rekao je i da će “netko od nekih ljudi u SDP-u biti nešto u Vladi ako bude Vlade”.


Na upit je li predsjednik SDP-a Davor Bernardić s tim u vezi s njim kontaktirao, Komadina je odgovorio da su stalno u kontaktu, ali zbog toga s njim nije kontaktirao.