Župan posjetio Rab

Komadina: Prijevremene izbore u gradovima i općinama inicirao HDZ

Hina

Foto Roni BRMALJ / NL arhiva

Foto Roni BRMALJ / NL arhiva

 Riječ je o koordiniranoj akciji Tomislava Karamarka, sruši se proračun bez ijednog amandmana da bi se građane ponovo prislilo na izbore i na trošenje proračunskog novca, izjavio je Komadina za Radio Rijeku



RIJEKA  Predsjednik primorsko-goranske županijske organizacije SDP-a i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina ustvrdio je u nedjelju u Rabu da je prijevremene izbore u tom gradu i u još 16 gradova i općina inicirao HDZ.


 Riječ je o koordiniranoj akciji Tomislava Karamarka, sruši se proračun bez ijednog amandmana da bi se građane ponovo prislilo na izbore i na trošenje proračunskog novca, izjavio je Komadina za Radio Rijeku.


 Simptomatično je da je od svih gradova u kojima će se organizirati prijevremeni izbori, srušen samo jedan HDZ-ov gradonačelnik, onaj u Korčuli, ali i to je bilo HDZ-ovom greškom, kazao je Komadina, koji se u nedjelju u Rabu sastao s ograncima stranke u sklopu priprema za prijevremene izbore u tom gradu i tim povodom održao konferenciju za novinare.




Kako prenosi Rapski list, rekao je da je SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Raba ponovno Rosanda Krstinić-Guščić, koja je obnašala tu funkciju do odluke o prijevremenim izborima. Najavio je da će se sljedećih dana predstaviti lista za rapsko Gradsko vijeće.


 U Rabu će se prijevremeni izbori za Gradsko vijeće i gradonačelnika održati zato što nije donesen proračun za 2015. godinu. Na posljednjoj sjednici u 2014. prijedlog proračuna nisu prihvatili gradski vijećnici većinske koalicije HDZ-Rapski pučki sabor-HSS-HSP AS. Za proračun su glasali vijećnici iz redova kolacije SDP-HNS-nezavisni Zdenko Faflja, a suzdržan je bio nezavisni Zdenko Matijević.