Humanost na djelu

‘Koga briga’ plivat će za siromašnu djecu

Helena Fogas

Riječ je o humanitarnom plivačkom polumaratonu za sportaše i rekreativce, dobre i manje dobre plivače...

Riječ je o humanitarnom plivačkom polumaratonu za sportaše i rekreativce, dobre i manje dobre plivače...

Donacije za humanitarnu akciju  Koga briga za moje mjesto pod suncem mogu se uplatiti i na žiroračun otvoren kod Privredne banke. HR96 2340 0091 5109 5605 5



RIJEKA   Humanitarna udruga »Koga briga…« četvrti put za redom organizira veliku humanitarnu akciju »Koga briga…«. Riječ je o humanitarnom plivačkom polumaratonu za sportaše i rekreativce, dobre i manje dobre plivače… 


Ovaj put »Koga briga« će se pobrinuti za djecu grada Rijeke koja žive ispod granice siromaštva, za djecu kojoj roditelji ne mogu priuštiti radost normalnog i sretnog odrastanja.


Za njih 42 , ali i njihove obitelji, ovoga trenutka na mnogo načina skrbi riječka Udruga za promicanje kvalitete obitelji »Šarolija« i Centar za kulturu dijaloga, i u dogovoru s voditeljima te Udruge, ove godine odlučeno je humanitarnu akciju, plivački polumaraton »Koga briga…« posvetiti upravo njima. 




Tako će cjelokupan novčani iznos prikupljen od kotizacija za sudjelovanje u plivanju, prodaje majica i donacija, biti uplaćen na račun Centra za kulturu dijaloga  kako bi im barem malo bio olakšan  njihov veliki posao.


Plivački polumaratom »Koga briga…« bit će održan u subotu 1. rujna  2018. godine, a mjesto okupljanja sudionika je plaža pored stadiona Kantrida, odnosno kod bara Morski prasac.


Kao i prijašnjih godina, sve plivačice i plivači do starta na plaži Bivio i bara   Empeduja imaju organiziran prijevoz  autobusom  Autotroleja, a plivat će se od Empeduje do Morskog prasca. Poslije plivanja i okrjepe, usljedit će tombola, a potom i večernja zabava uz besplatan nastup kultnih Kantridersa.


Također, organizatori su ove godine odlučili pokušati napraviti dodatni iskorak u  tradicionalnoj akciji. Naime, jedan tjedan ranije, odnosno 24. kolovoza, na  plaži Morski prasac bit će organizirano i humanitarno natjecanje u kuhanju brudeta, a svoja kuharska umijeća pokazat će političari, novinari, sportaši, glazbenici… Njihove će brudete ocijeniti poznati vrhunski kuhar, Riječanin Mate Janković. Sav prihod iz te humanitarne večeri,  također je namijenjen akciji »Koga briga za moje mjesto pod suncem«.


 Humanitarna akcija »Koga briga za moje mjesto pod suncem« ove će godine ostvariti i malu međunarodnu suradnju. Poziv da sudjeluje u akciji prihvatio je poznati glumac Sergej Trifunović, osnivač fondacije »Podrži život«, koja  je s iznimnim uspjehom pomogla mnogoj bolesnoj djeci u Srbiji. 

Donacije za humanitarnu akciju  Koga briga za moje mjesto pod suncem mogu se uplatiti i na žiroračun otvoren kod Privredne banke. HR96 2340 0091 5109 5605 5.