Razvoj turizma

Koalicija SDP-HSS-HSU predstavila kandidate za Gradsko vijeće Bakra ispred zatvorenog Hotela Jadran

Sanja Gašpert

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



BAKAR Koalicija SDP-HSS-HSU predstavila je kandidate za Gradsko vijeće Bakra i program za predstojeće lokalne izbore, a predstavljanje je održano ispred zatvorenog Hotela Jadran u Bakru, upravo iz razloga, kako je istaknuto, da se ukaže na potrebu maksimalnog angažmana turističkih kapaciteta s ciljem razvoja turizma.


– Razvoj turizma jedna je od deset glavnih točaka našeg predizbornog programa, pa ćemo tako, u skladu s proračunskim mogućnostima, poticati izgradnju manjih smještajnih objekata uz obalu i zaleđu, a prvenstveno ponovno stavljanje u funkciju Hotela Jadran. Prioritet našeg programa predstavlja izgradnja kanalizacijskog sustava u svim naseljima, što ćemo financirati najvećim dijelom nepovratnim sredstvima iz EU fondova i Hrvatskih voda. Bakar želimo razviti kao mjesto okupljanja, pa ćemo, također povlačenjem sredstava iz EU fondova krenuti u izgradnju sportske dvorane. Kroz nove prostorno-planske dokumente posebnu pažnju posvetit ćemo upravo očuvanju prostora, posebice obalnog dijela. Poticat ćemo zapošljavanje, osnovati poduzetnički inkubator kao centar inovacija, ulagati u mlade povećanjem visine stipendija, ali i stručnim i znanstvenim usavršavanjem.


U Industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu zaustavit ćemo daljnju rasprodaju gradske imovine i prijeći na model koncesije, kazala je to Tamara Kojić (SDP), kandidatkinja koalicije SDP-HSS-HSU za gradonačelnicu Bakra. Dodala je kako će gradske službe biti reorganizirane, kako bi bile učinkovitije, dostupnije i funkcionalnije. Kandidat za njezina zamjenika, Elis Jakovčić (SDP) kazao je kako program ove koalicije predstavljaju građani, pa je zato slogan za predstojeće izbore »Zajedno možemo promijeniti Bakar«.




Kandidatkinja HSS-a Mirjana Perković predstavila je program u kući starijim osobama, usmjeren na organizaciju prehrane, pomoć u obavljanju kućanskih poslova, pomoć u održavanju osobne higijene i brige o zdravlju, psihosocijalnu podršku, dok je Jasna Granić-Ranić (HSU) najavila, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne osobe.