Podrška općinama

Klarić o riječkoj Urbanoj aglomeraciji: Bakar nije pogriješio što nije u sastavu projekta

Sanja Gašpert

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



BAKAR Informacija da bi Urbana aglomeracija Rijeka u idućem desetljeću mogla dobiti značajna sredstva za svoje projekte me obradovala, iskreno se nadam da će se i ostvariti. Kako sam već i u najavi osnivanja »aglomeracije« istaknuo, dajem punu podršku prijateljskim općinama i gradovima u njihovom nastojanju da realiziraju svoje projekte.


Čak sam i predlagao da najveći dio sredstava bude usmjeren u Grad Rijeku, i to u projekte koji su od vitalnog značaja ne samo za Rijeku, već i za sve nas u okruženju, kazao je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, komentirajući informaciju da je riječka aglomeracija ušla u mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja.


– Grad Bakar nije u sastavu ove aglomeracije i mislim da nismo pogriješili, iako joj dajem punu podršku. Kao i sve protekle godine, svoj smo razvoj osmišljavali sami, u tome bili uspješni, a tako će biti i dalje. Fijasko koji smo upravo ovih dana doživjeli s »aglomeracijom Bakar-Kostrena«, a vezano za projekte kanalizacije, još nas je više učvrstio u tom uvjerenju.




Da ne spominjem činjenicu da se riječki ViK odrekao 3,5 mil. bespovratnih kuna za projekte kanalizacije u Bakru. Direktor Marochini zahvalio se na dodijeljenim sredstvima, s napomenom da ih ne može potrošiti. Pametnom dosta, zaključio je Klarić.