Gradonačelnik Bakra

Klarić: Komadina nas ne uvažava jer smo “neki drugi”, ali nas ne treba niti vrijeđati

Biljana Savić

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Župan je uvrijedio, roditelje, učenike i mještane Hreljina, Meje, Praputnjaka, Melnice, Plasa i Zlobina, tvrdi Klarić



RIJEKA Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić reagirao je na skupštinu Primorsko-goranske županije, odnosno na dio kad je župan Zlatko Komadina javno prozvao Grad Bakar i, kako kaže Klarić, njega osobno. Radi se o Komadininoj izjavi: »Nemojmo biti politički naivni, pa Tomislav Klarić u Bakru je znao zašto pokreće projekt u Hreljinu – jer je to bilo pred izbore, a sad mu fali milijun kuna«. »Za ovako nešto izgovoriti, a znajući sve činjenice, zaista treba imati podeblji obraz«, kaže Klarić, naglašavajući kako njemu »ništa ne nedostaje, osobito kad su djeca u pitanju«.


– Grad Bakar je osigurao sredstva za dvoranu, platio projektnu dokumentaciju, riješio imovinsko pravne odnose, krenuo u izgradnju onog što je obveza Županije. Podsjećam župana Komadinu da smo o dvorani još 2006. godine razgovarali zajedno s danas pokojnom Nadijom Stipeč. Sjećam se kao danas njihovog zaključka da se strpim pa da ćemo i to riješiti. Tek, 2013. godine, kad sam vidio da po Županiji neće biti ništa od dvorane i proširenja škole, ponudio sam im sredstva i pomoć Grada Bakra – kaže Klarić, podsjećajući da Komadinu da su škole u nadležnosti županije, a ne grada. Klarić kaže da je »obveza župana ne dijeliti djecu po tome tko je u kojoj općini ili gradu na vlasti i po tome ključu dijeliti proračunska sredstva kao da su njegova osobna ili partijska«.


– Naša Županija to tako čini, pa škola na Čavlima dobije 7 milijuna, na Marinićima milijun kuna iako još nemaju gotovih projekata. Čak to i pozdravljam i pohvaljujem, ali za mene su djeca u Marinićima ili Čavlima jednako vrijedna kao i djeca u Hreljinu – govori nam Klarić i tvrdi da je na svečanoj sjednici Grada Bakra 2016. godine župan javno obećao sufinanciranje dvorane, za što imaju i snimku. Nakon toga je, kaže, u dogovoru s dožupanicom i pročelnicom dogovoreno je financiranje opreme za dvoranu u iznosu od 2 milijuna kuna i to kako su tada obećali, u dvije godine. »Sad se to pretvorilo u milijun, kojeg opet nema. Toliko o županovoj riječi i mojoj zaigranosti«, kaže Klarić.




– Svojom izjavom župan je uvrijedio, roditelje, učenike i mještane Hreljina, Meje, Praputnjaka, Melnice, Plasa i Zlobina čija djeca pohađaju ovu školu. Oni već 40 godina čekaju ovu investiciju. Njenu realizaciju siguran sam ne doživljavaju kao moju zaigranost kako to župan tumači – poručuje Klarić i kaže da je Grad Bakar je u škole na svom području, čiji je županija osnivač, uložio i osigurao više od 30 milijuna kuna.


– To bi župan trebao znati ili ga to ne zanima, jer mi smo tamo »neki drugi«. Ako već nismo zaslužili uvažavanje s tog osnova, nismo zaslužili ni da nas vrijeđa na ovaj način – zaključuje gradonačelnik Bakra, ivzješćujući da se dvorana gradi i da će se u njoj djeca igrati iduće godine, a u novim učiniocama učenici imati nastavu.