Provaljeno u ormar, a ne u arhivu?

Klanac ne zna koja je dokumentacija iz Jadrolinije otuđena

Robert Frank

Predsjednik NO-a Pavo Komadina kaže da je kontaktirao predsjednika Uprave Alana Klanca koji mu je rekao da još ne zna koji je dio dokumentacije otuđen. »Koliko znam, istraga je još uvijek u tijeku«, kaže Komadina



RIJEKA  Samo dan nakon što je naš list objavio, temeljem podataka Ureda načelnika Policijske uprave PGŽ, da je u vremenu od 1. do 3. rujna počinjena teška krađa provaljivanjem u prostor arhive Jadrolinije, iz te kompanije službenim putem stižu sasvim drugačije informacije.


  Policija, naime, tvrdi da je provaljeno u arhiv kompanije, dok u Jadroliniji tvrde kako su »prijavili provalu u ormar u koji se odlaže višak dokumentacije koji ne spada pod dokumentaciju čije arhiviranje definira Pravilnik o zaštiti i korištenju arhivskog i registraturnog gradiva«.    Pored toga, iz riječke brodarske kompanije poručuju kako »prostorija u kojoj je primijećena provala nije službeni arhiv Društva Jadrolinija«.

  Predsjednik Nadzornog odbora Jadrolinije Pavo Komadina kaže da je jučer ujutro odmah kontaktirao predsjednika Uprave Jadrolinije Alana Klanca koji mu je rekao da još uvijek ne zna koji je dio dokumentacije otuđen.


 




Više možete pročitati u tiskanom izdanju!