Tko će brže

Kastvom projurilo čak 140 trkača

Biljana Savić

FOTO: Roni Brmalj

FOTO: Roni Brmalj

Najstarija utrka na ovim područjima bila je pomlađena za 60-ak najmlađih trkača, a neki od njih istrčali su 6 km kao pravi junaci 



KASTAV – Vrijeme nije moglo biti ljepše, u Kastvu i po kastavskim šumama pljuštale su samo energija i sportske vibracije. Održan je 44. Kastafski kros i 15. Memorijalna utrka »prof. Zehrid Kadrić – Zeko« u sklopu 56. izdanja Kastafskih sportskih igara koje se održavaju pod pokroviteljstvom Grada Kastva, a u organizaciji Sportsko rekreacijskog kluba Rika. Kastav je definitivno bio IN mjesto, što bi se reklo, »svi su bili gore«, 140 trkača, što velikih, što malih projurilo je gradom, a među njima su bili i Norvežani. Najstarija utrka na ovim područjima je bila pomlađena za čak 60-ak najmlađih trkača. Neki od njih su trčali utrku od 6 kilometara kao pravi junaci i istrčali cijelu dionicu.


Mali i veliki trčali su dvije zanimljive utrke, prva je bila: Loža – Breza – Loža – dugačka 13,5 kilometara, a druga utrka rekreativaca – Loža – lovačka kuća »Zvirić« – Loža od 6 kilometara. Obje su startale istodobno u 18 sati, impresivan prizor bio je start s 81 odraslom osobom, dok je šezdesetak mališana biralo između dvije mini kros utrke: školarci 1. do 4. razred – 500 metara – Loža – Crekvina – Loža, a oni od 5. do 8. razreda – 1000 metara – Loža – Guitar caffe – Crekvina – Loža.


Pobjednci Mini krosa za školarce od prvog do četvrtog razreda na 500 metara u kategoriji djevojčice su Silvija Žilić kao prva, druga je bila Isabela Lučić, a dva treća mjesta podijelile su Anika Frlan i Lena Marin. U kategoriji dječaci prvi na cilj stigao je Martin Andlar, drugi je bio Leon Šerifi, a treći Karlo Justinić.


Pobjednici Mini krosa za školarce od petog do osmog razreda na 1 kilometar su u kategoriji djevojčice Elena Ban, druga Tia Kinkela i treća Petra Mance. Od dječaka prvi je bio Fran Škrobonja te Josip Jurčić, Karlo Glažar.Najbrže trkačice na 13,5 kilometara su prva Ingrid Nikolesić, kao druga Valentina Šćur te treća Veronika Erlić. U kategoriji muškarci najbrži je bio Antonio Ban, drugo mjesto pripalo je Davidu Marotu, a treće Damjanu Daboviću. Najbrža u kategoriji do 35 godina bila je Valentina Šćur, a među muškarcima Antonio Ban, Ivan Vuletić te Luka Španjol.»Ženska« ljestvica u kategoriji od 35 do 50 godina je Ingrid Nikolesić, Veronika Erlić, pa Ana Iskra, a kod muškaraca David Marot, Damjan Dabović i Tomislav Senčić. Najbrža od 50 do 60 godina bila je Diana Klobučar-Malešević, kod muškaraca to su Siniša Marinković, Nedžib Begić i Damir Krmpotić, u kategoriji 60+ Ivan Čotra, Dalibor Mladenović, Pava Kombol i Josip Jurković.