Gotov tehnički pregled

Kastavskoj školi novih 350 kvadrata prostora

Ingrid Šestan Kučić

Nadograđeni dio Osnovne škole Milana Brozovića Kastav / Snimio Vedran KARUZA

Nadograđeni dio Osnovne škole Milana Brozovića Kastav / Snimio Vedran KARUZA

Za kastavske osnovce to znači da će od nove školske godine na raspolaganju imati četiri »redovne« te učionicu za rehabilitaciju, kao i dva kabineta



KASTAV Osnovna škola Milana Brozovića Kastav u novu će školsku godinu ući s novih 350 četvornih metara prostora, a novoizgrađeni dio jučer je tehnički pregledan te je škola, kaže pročelnica Upravnog odjela za odgoj i školstvo Primorsko-goranske županije Edita Stilin, dobila uporabnu dozvolu.


Za kastavske osnovce to znači da će od nove školske godine na raspolaganju imati četiri »redovne« te učionicu za rehabilitaciju, kao i dva kabineta, a u novoizgrađenom dijelu smjestili su se i uredi za tajništvo, računovodstvo i ravnateljstvo.


Predviđen je prostor i za arhivu, sanitarni čvor, dva stepeništa, protupožarni put, lift, kao i dogradnja kata iznad prostora dosadašnje zbornice te novi krov. Sve to gradilo se proteklih godinu dana, a nadogradnja škole podrazumijevala je uređenje potkrovlja i izgradnju aneksa kojim bi se napokon trebalo stati na kraj prenapučenosti kastavske školske zgrade, a tim je građevinskim radovima prethodila i adaptacija postojećeg dijela zgrade.





Od rujna otok Krk dobit će još jednu osnovnoškolsku ustanovu, a riječ je o OŠ Malinska-Dubašnica koja je nedavno upisana u sudski registar. Tim je postupkom otok Krk dobio tri osnovnoškolske ustanove, a prema riječima pročelnice Stilin za novu je školu već oformljen i Školski odbor. Od rujna dosadašnja jedina matična škola OŠ Frana Krste Frankopana imat će četiri područne škole.



– Vrijednost svih tih radova iznosi 7,5 milijuna kuna, a krajnji je rezultat ukupno novih 600 četvornih metara prostora. Riječ je o zajedničkoj investiciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Primorsko-goranske županije, a ujedno smo izdvojili i 150 tisuća kuna za opremanje novih prostora – kaže pročelnica.


Iako je riječ o pozamašnom investicijskom zahvatu koji će jednoj od po broju učenika najvećoj primorsko-goranskoj školi omogućiti da lakše »diše« nadogradnja škole, kaže ravnateljica Sandra Krpan, neće omogućiti i jednosmjenski rad.


– Škola smo sa sedamstotinjak redovnih učenika i stotinjak učenika koji pohađaju glazbeni odjel i novih pet učionica nikako nam nije dostatno za organizaciju jednosmjenskog rada. Nadogradnjom škole omogućeno nam je normalno funkcioniranje u dvije smjene – zaključuje Krpan.