Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Unaprijeđena usluga

Kastafski vrtić imat će cjelodnevni rad, jer je Gradu odobreno 1,8 milijuna kuna

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 7. kolovoz 2018. u 17:28 2018-08-07T17:28:20+02:00

Usluga smjenskog rada pružat će se u dvije vrtićke grupe u DV Vladimir Nazor za 50 djece. Smjenski rad osigurat će se naizmjenično po tjednima, tako da će vrtić biti dostupan od 6 do 21.30 sati, u skladu s radnim vremenom roditelja

KASTAV Grad Kastav i DV Vladimir Nazor ponudit će roditeljima unaprijeđene usluge za djecu vrtićke dobi kroz projekt "Kastafski vrtić - cjelodnevni rad". Projektom će se kroz novu organizaciju rada vrtića pružiti unaprijeđena usluga roditeljima koji zbog zahtjeva svog radnog mjesta imaju potrebu za proširenim radnim vremenom vrtića i doprinijeti usklađivanju obaveza poslovnog i obiteljskog života.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  je u okviru Poziva na dostavu projektnog prijedloga „Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ obavijestio Grad Kastav da je donio Odluku o financiranju projekta u iznosu od 1.870.750,15 kuna.

Djeci će biti pružena unaprijeđena usluga, dostupna u skladu sa stvarnim potrebama djece i njihovih roditelja, što će unaprijediti i razvojne mogućnosti i poboljšati socijalizaciju djece, napominju u Gradu Kastvu.

Smjenski rad

Usluga smjenskog rada pružat će se u dvije vrtićke grupe u DV Vladimir Nazor za 50 djece (2x25 djece). Smjenski rad osigurat će se naizmjenično po tjednima, tako da će vrtić biti dostupan od 6 do 21.30 sati, u skladu s radnim vremenom roditelja.

Djeca će i dalje provoditi maksimalno 10 sati u vrtiću no sudjelovat će u programima u skladu sa potrebama organizacije rada roditelja. U svrhu ovakve organizacije rada, u DV Vladimir Nazor zaposlit će se četiri odgojitelja na puno radno vrijeme te kuharica i spremačica na pola radnog vremena.

drechsler-2322875

Postojeće i novozaposleno stručno osoblje koje radi direktno s djecom (odgojitelji/odgojiteljice i stručni suradnici) vrtića sudjelovat će u edukacijama za jačanje stručnih kompetencija s fokusom na poboljšanje komunikacije i interakcije s djecom, te na poticanje kreativnosti kao razvojne kategorije. Vrtići će se opremiti novim didaktičkim materijalima i opremom.

Osluškivati potrebe

- Ovim projektom produžit ćemo radno vrijeme vrtića te omogućiti roditeljima koji imaju potrebu za proširenim radnim vremenom da njihova djeca dobivaju svu potrebnu uslugu u vrtiću. Grad Kastav i dalje će pratiti i osluškivati potrebe roditelja i djece na našem području s ciljem razvoja vrhunskog predškolskog odgoja u Gradu Kastvu, rekao je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

Grad Kastav prijavio se i dobio sredstva za još jedan projekt koje sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Naime, radi se o pozivu za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini.

Novi projekti

Grad Kastav prijavio je sljedeće radove na tri objekta Dječjeg vrtića Vladimir Nazor: u centralnom objektu planira se zamjena grilja na vanjskoj solariji i sanacija podova u vrijednosti od 794.237 kuna, u podružnici Mavrica zamjena vanjske stolarije u vrijednosti od 81.627 kuna, a u podružnici Kastafske sardelice uređenje vanjske terase i postava montažnih jedara, kao i postava igrala, u vrijednosti od 47.100 kuna.

Navedena ulaganja nužna su za podizanje kvalitete boravka djece i zaposlenika, njihovu sigurnost i ugodniji rad. U navedenim objektima je smješteno 15 odgojnih skupina, 276 djece, 31 odgojitelj te 16 predstavnika stručnih, administrativnih i tehničkih službi, napominju u Gradu Kastvu.
Ministarstvo je odobrilo sufinancirati prihvatljive troškove na projektu u iznosu 158.847 kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.