Sanirana zgrada bivše pošte

Kao da se ništa nije dogodilo: Pet mjeseci nakon incidenta, demontirana je skela u Adamićevoj ulici

Vladimir Mrvoš

Snimio Vladimir MRVOŠ

Snimio Vladimir MRVOŠ

Kad se u 13 sati 22. studenoga prošle godine srušio dio zida i skela postavljena za građevinske radove na zgradi bivše pošte u Adamićevoj ulici čista sreća spriječila je tragediju. Tek u utorak 18. prosinca kroz Adamićevu normalizirao se promet u oba prometna traka



RIJEKA Jučer su radnici u potpunosti demontirali skelu sa zgrade koja je nekoliko tjedana bila top tema dana u gradu. Kad se u 13 sati 22. studenoga prošle godine srušio dio zida i skela postavljena za građevinske radove na zgradi bivše pošte u Adamićevoj ulici čista sreća spriječila je tragediju.


U trenutku rušenja zida i skele na križanju Henckeove i Adamićeve, na crvenom semaforu samo nekoliko metara dalje, bio je zaustavljen autobus pun putnika, a nije bilo pješaka koji su prelazili cestu.


Po procjenama na Adamićevu urušilo se oko 25 kvadrata zida debljine pola metra. Sreća u nesreći da u trenutku urušavanja zida nitko nije stradao, niti od radnika niti od prolaznika, a razlog urušavanja je bilo betoniranje za ugradnju lifta.




Od tog trenutka u Rijeci je nastao pravi prometni kolaps koji je vladao danima, a sav promet bio je preusmjeravan na alternativne pravce. Iako su radnici radili danonoćno čak i po najvećoj kiši kako bi se s ceste uklonio urušeni zid, promet jednim prometnim trakom Adamićevom uspostavljen je 26. studenoga.


Tek u utorak 18. prosinca kroz Adamićevu normalizirao se promet u oba prometna traka. Nezgoda s urušavanjem zgrade sagrađene 1887. godine ostat će samo dio njezine burne povijesti.


Ali ostat će zabilježeno da je na pitanje koliko bi u Zagrebu trajala sanacija zgrade zbog koje je zatvoren promet Adamićevom, Milan Bandić, koji je u to vrijeme boravio u Rijeci, poručio da bi sve bilo gotovo dok se popiju dvije kave.
Sanirana zgrada bivše pošte u Adamićevoj / snimio Vladimir MRVOŠ


Sanirana zgrada bivše pošte u Adamićevoj / snimio Vladimir MRVOŠ


Sanirana zgrada bivše pošte u Adamićevoj / snimio Vladimir MRVOŠ


Sanirana zgrada bivše pošte u Adamićevoj / snimio Vladimir MRVOŠ