Ulica Lučinići - Marinići

Kako do kontejnera: Betonske gljive zbunile mještane

Andrej Petrak

Iz Općine Viškovo odgovaraju da su se na ovaj postupak odlučili kako bi smanjili višegodišnji nered, a da će Čistoća kontejnere za otpad sama pomaknuti, kako bi se ponovo omogućio nesmetani prilaz



VIŠKOVO » Postavljanje betonskih gljiva koje su zapriječile prilaz bajama za komunalni otpad u ulici Lučinići-Marinići začudilo je tamošnje mještane, koji su se obratili kako Općini Viškovo, tako i redakciji Novog lista. Iz Općine Viškovo odgovaraju da su se na ovaj postupak odlučili upravo kako bi smanjili višegodišnji nered i neodgovorno ponašanje pojedinih mještana, a da će Čistoća kontejnere za otpad sama pomaknuti, kako bi se ponovo omogućio nesmetani prilaz bajama.


   – Dva zaposlenika Općine Viškovo, pretpostavljam iz Komunalnog odjela, dobrih sat vremena proučavali su »trokut« u ulici Lučinići-Marinići. Dan kasnije betonske gljive zacementirane su u cestu, što je očito rezultat njihova jednosatnog razmišljanja. Iza gljiva nalaze se kontejneri za smeće. Zanima me kako su gospoda iz Komunalnog zamislila da kamion Čistoće dođe do kontejnera i, što je bitnije, kako da u »rikvercu« izađe da bi se vratio na cestu? Ili je rješenje problema da se u dogledno vrijeme zatrpamo smećem, i možda, otvorimo novu Marišćinu, pita Snježana Kranjec.


   Prema odgovoru općinskog komunalnog redara, dostavljenog načelnici Sanji Udović, on je betonske gljive postavio u dogovoru s djelatnikom KD Čistoća, zaduženim za raspored i broj kontejnera za komunalni i selektirani otpad.




   – Prema dogovoru postavljene su gljive, a Čistoća će kontejnere ručno povući ispred gljiva. Pozicija gljiva gotovo je identična prvotnoj zamisli, kad je 2010. godine postavljena vertikalna signalizacija zabrane prometovanja na dijelu ceste, gdje su do neki dan bili postavljeni kontejneri, osim za vozila KD Čistoća, objašnjava viškovski komunalni redar.


   Napominje da su gljive postavljene 2010. godine bile više puta pomicane od strane nepoznatih osoba, a time se, kaže, stvarao sve veći nered i ostavljanje svakakvog otpada uz kontejnere, što je, objašnjava, spriječeno novim rješenjem, u dogovoru s Čistoćom, i betoniranjem gljiva.