Raspisani natječaji

Kadroviranje na Korzu 16: Doznajte tko se sve prijavio za mjesta pročelnika u Gradu Rijeci

Damir Cupać

arhiva NL

arhiva NL

Raspisivanje natječaja izazvalo je kritiku oporbe uz obrazloženje da gradonačelnik Obersnel tim činom želi prije izbora zacementirati svoje ljude na čelu odjela gradske uprave, a uskoro će odabir biti poznat



RIJEKA Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel odlučio je nakon dugo godina raspisati natječaj za niz pročelničkih mjesta, a što je izazvalo kritiku oporbe da želi prije izbora zacementirati svoje ljude na čelu odjela gradske uprave. No, kako god bilo, red je provjeriti tko se javio u zakonskom roku. Najviše je molbi stiglo za pročelnika Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb. Zaprimljeno je ukupno šest prijava, od toga je pet kandidata dostavilo potpune prijave i ispunjava formalne uvjete iz natječaja. Riječ je o Avelinu Baretiću, Mirku Korotaju, Karli Mušković, Nini Lopac-Terzić i Ankici Šajbić-Šukunda.


Što se tiče prvog čovjeka Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, zaprimljene su ukupno četiri prijave, od kojih je dva kandidata dostavilo potpune prijave i ispunjava formalne uvjete iz natječaja i to su Robert Zekić i Vera Begić Blečić. U kadrovskoj službi Grada Rijeke pojašnjavaju da je jedna prijava bila nepotpuna jer nije dostavljena natječajem tražena dokumentacija, dok je jednu prijavu dostavila osoba koja ne ispunjava formalne uvjete iz natječaja.


Za pročelnika Odjela gradske uprave za financije zaprimljene su ukupno dvije prijave, od kojih je potpunu prijavu dostavila dosadašnja v.d. pročelnica Jasna Liker pa tu gradonačelnik Obersnel ne bi smio imati težak posao oko potvrđivanja.




Dosta je veliko iznenađenje da se nitko iz gradske uprave nije javio za mjesto pročelnika Ureda grada, čak ni dosadašnja v.d. pročelnice Verena Lelas Turak. Naime, za to mjesto zaprimljena je samo jedna prijava, i to kandidatkinje koja je dostavila potpunu prijavu i ispunjava formalne uvjete iz natječaja, a riječ je o Nikolini Grozdanić.


Samo jedna prijava stigla je na Korzo 16 i za pročelnika Zavoda za informatičku djelatnost, a poslao je je dosadašnji vršitelj te dužnosti Željko Jurić.


Iako se u jednom trenutku u javnosti pojavila informacija da Vladimir Benac odlazi iz Grada Rijeke, prijave za radno mjesto pročelnika Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom pokazale su da to nije točno. Zaprimljene su ukupno četiri molbe, a dva kandidata je ispunilo sve uvjete Vladimir Benac i Nikolina Grozdanić.


Imena novih pročelnika neće se znati još desetak dana jer su u fazi testiranja i intervjua, ali vrlo je vjerojatno da će dosadašnji vršitelji dužnosti koji su poslali prijave postati pročelnici. Ostaje dvojbeno tko će preuzeti Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu, a prognoze govore da će to biti Vera Begić Blečić. Pitanje je samo što će Obersnel odlučiti kada je riječ o pročelnici Ureda grada budući da se pojavilo potpuno novo ime, ali nije nemoguće da se natječaj poništi i imenuje opet vršitelj dužnosti.