Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. listopada 2019.
Poznati festival

KULTURNA RAZMJENA Predstavnici PGŽ posjetili sabor trubača u Guči u Srbiji

Screenshot YouTube
Screenshot YouTube
Autor:
Objavljeno: 17. kolovoz 2018. u 12:39 2018-08-17T12:39:33+02:00

RIJEKA Zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula, zamjenica gradonačelnika Vrbovskog Anđelka Mamula i predsjednica Mjesnog odbora Gomirje Đurđica Polovina bili su u posjetu Gradu Čačku i Općini Lučani – Guča, gdje su s članovima novoosnovane Udruge Gomirje u srcu 1599 i NK Gomirje posjetili 58. sabor trubača u Guči. Riječ je o jednom od najvećih svjetskih festivala koji se po broju posjetitelja smješta odmah iza karnevala u Riju i Oktoberfesta u Munchenu.

Gostima iz Hrvatske domaćini su bili predstavnici Savjeta mjesne zajednice Parmenac predvođeni predsjednikom Miloljubom Petrovićem, pomoćnici gradonačelnika Čačka Milan Bojović i Vladan Ilić te predsjednica Općine Lučani – Guča, Vesna Stambolić. U sklopu posjete organizirana je i prijateljska nogometna utakmica između FK Parmenac i NK Gomirje te obilazak turističkih znamenitosti Čačka.

Suradnja će se nastaviti i u idućim godinama, s naglaskom na razmjenu kulturnih sadržaja i druženje mladih u cilju očuvanja identiteta i kulture, zaključeno je prilikom posjeta.

Pri povratku kući sudionici su imali priliku obići hram svetog Save u Beogradu, najveću pravoslavnu bogomolju na Balkanu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.