Poznati festival

KULTURNA RAZMJENA Predstavnici PGŽ posjetili sabor trubača u Guči u Srbiji

Sanja Gašpert

Screenshot YouTube

Screenshot YouTube



RIJEKA Zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula, zamjenica gradonačelnika Vrbovskog Anđelka Mamula i predsjednica Mjesnog odbora Gomirje Đurđica Polovina bili su u posjetu Gradu Čačku i Općini Lučani – Guča, gdje su s članovima novoosnovane Udruge Gomirje u srcu 1599 i NK Gomirje posjetili 58. sabor trubača u Guči. Riječ je o jednom od najvećih svjetskih festivala koji se po broju posjetitelja smješta odmah iza karnevala u Riju i Oktoberfesta u Munchenu.


Gostima iz Hrvatske domaćini su bili predstavnici Savjeta mjesne zajednice Parmenac predvođeni predsjednikom Miloljubom Petrovićem, pomoćnici gradonačelnika Čačka Milan Bojović i Vladan Ilić te predsjednica Općine Lučani – Guča, Vesna Stambolić. U sklopu posjete organizirana je i prijateljska nogometna utakmica između FK Parmenac i NK Gomirje te obilazak turističkih znamenitosti Čačka.


Suradnja će se nastaviti i u idućim godinama, s naglaskom na razmjenu kulturnih sadržaja i druženje mladih u cilju očuvanja identiteta i kulture, zaključeno je prilikom posjeta.




Pri povratku kući sudionici su imali priliku obići hram svetog Save u Beogradu, najveću pravoslavnu bogomolju na Balkanu.