Najveća pivnica u zemlji

KUHA SE RIJEČKO PIVO Kukuljanovo na jesen postaje meka za pivoljupce

Sandy Uran

U prostoru smještenom 200 metara iznad Bauhausa, otvara se najveća pivovara s najvećom pivnicom i pivskim vrtom u Hrvatskoj. Restoran-pivnica imat će 300 sjedećih mjesta, a pivski vrt koji će se otvoriti dogodine imat će 400 sjedećih mjesta



RIJEKA Na jesen Kukuljanovo postaje meka za ljubitelje piva – u prostoru smještenom 200 metara iznad Bauhausa, otvara se najveća pivovara s najvećom pivnicom i pivskim vrtom u Hrvatskoj, njemačkog proizvođača piva Kaltenberg, vlasništvo princa Karla od Bayerna te društva investitora. Na otvorenje najveće pivovare u Hrvatskoj doći će princ Karl od Bayerna te kraljevska obitelj s uzvanicima iz cijeloga svijeta.


Dizajner tvrtke Babaloo Design Alex Pilepić, koji potpisuje uređenje interijera pivovare, ispričao nam je dojmove s boravka u dvorcu Kaltenberg gdje ih je ugostio princ.


– Tijekom posjeta dvorcu impresije koje sam stekao bile su kao da sam u bajci. Imaju iznimno dugu tradiciju proizvodnje piva koja seže u daleku prošlost, od prije 700 godina, kad je donesen i zakon i receptura kako pravilno spravljati Kraljevsko pivo. Te se recepture drže i danas i Kaltenberg, kao i sve druge pivovare u regiji. U izradi je i receptura za Riječko pivo, no detalje vam još ne mogu otkriti – kazao je Pilepić koji je iznimno zadovljan poslovnom suradnjom s Nijemcima, za koje kaže da su iznimno ugodni u poslovanju jer točno znaju što žele i imaju povjerenja u izvođače radova.




Otkrio nam je i pojedinosti o tome kako će izgledati interijer najveće pivovare u našoj zemlji.


– Do suradnje s tvrtkom Kaltenberg došlo je zahvaljujući našem dosadašnjem uspješnom radu i preporuci. Uz mene, na ovom projektu radi i dizajner Zoran Badurina. Restoran-pivnica imat će 300 sjedećih mjesta, a pivski vrt koji će se otvoriti dogodine imat će 400 sjedećih mjesta. Što se tiče samog dizajna, nit vodilja bio je sam naš grad, Rijeka. Polazište je industrijski vintage dizajn realiziran u artističkoj formi, u kojem će do izražaja doći oslikani zidovi te prikladna ambijentalna rasvjeta. Realizacija projekta uređenja interijera pivovare i restorana koji će svojom gastroponudom biti dostupan svima, a u ponudi za svoje goste imat će i ekskluzivnu osobnu keramičku kriglu, dok će prostor nuditi obilje dodatnih zanimljivosti poput mogućnosti edukacije i razgledavanja proizvodnje piva uz vodiča, zatim biljar, veliki ekran za praćenje nogometnih utakmica, dvorane za poslovne sastanke i team building i drugo, iznosi oko 500 tisuća eura. To je investicija koja se odnosi samo na uređenje interijera, kazao je dizajner Pilepić i pritom je naglasio kako mu je posebno drago što surađuje i s Amerikancem Robertom Smitzom, glavnim menadžerom u pivovari Kaltenberg te direktorom Damirom Tomljanovićem, te arhitektima iz tvrtke Rožić Arhitekti iz Rijeke koji potpisuju fantastičan projekt i arhitekturu.