Dosta smo zabavljali javnost

KOMADINA UOČI NOVE SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA SDP-a Vatra u stranci ne može se gasiti benzinom

Tihana Tomičić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Upitan  kako će postupiti ako šef stranke Davor Bernardić predloži isključenje »kamanjaca« zbog opstrukcija na klubu zastupnika Komadina je odgovorio: 'Ako se to dogodi, tad ću o tome i razmisliti. Ali takve najave nema. Vi novinari uvijek najavljujete nešto bombastično, a sjednice završavaju uredno i mirotvorno. Dosta smo zabavljali javnost već, da smo ne znam koliko reklama platili, ne bismo dobili toliko prostora. Ali jedno mora biti jasno: ne može se paliti vatra, pa onda gasiti benzinom'



RIJEKA  Uoči sjednice Predsjedništva SDP-a što će se u utorak održati na Ibleru, novinari su u ponedjeljak potpredsjednika stranke Zlatka Komadinu pitali kako će on postupiti ako šef stranke Davor Bernardić predloži isključenje »kamanjaca« zbog opstrukcija na klubu zastupnika.


– Ako se to dogodi, tad ću o tome i razmisliti. Ali takve najave nema. Vi novinari uvijek najavljujete nešto bombastično, a sjednice završavaju uredno i mirotvorno. Dosta smo zabavljali javnost već, da smo ne znam koliko reklama platili, ne bismo dobili toliko prostora. Ali jedno mora biti jasno: ne može se paliti vatra, pa onda gasiti benzinom, poručio je pučistima.


Na konstataciju da se Bernardić ne da s mjesta predsjednika SDP-a, rekao je: »To je dobra osobina kad je čovjek uporan, ali nekad je to dobro, a nekad i ne. Osobno, kao potpredsjednik s najviše glasova mogu biti v.d., spreman sam to odraditi kako statut nalaže, ali napominjem da je Bernardić i dalje legitimno izabrani predsjednik i ima pravo voditi stranku«, rekao je.




Na pitanje očekuje li da se na Predsjedništvu nađe zahtjev za raspisivanjem referenduma u stranci, na kojem bi se svi članovi izjasnili o Bernardiću, Komadina je rekao: »Kad kolege i drugovi iscrpe sve redovne točke, ako ne budu iscrpljeni uvijek mogu proširiti dnevni red. Možda se to i sutra dogodi«, pitijski je kazao.