Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 3
Sutra: 18° 18° 3
22. travnja 2019.
Uživanje na ledu

KLIZANJE JOŠ SAMO DANAS Mali Riječani guštali u 'ledenom dobu'

Snimio Marin ANIČIĆ
Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 14. siječanj 2018. u 8:11 2018-01-14T08:11:10+01:00

Na riječkom klizalištu Morska pahuljica održan je test preživljavanja na ledu: zapravo svi su mogli besplatno klizati. Klizalište danas zatvara svoja vrata

RIJEKA Jučer je u Rijeku u Prirodoslovni muzej i klizalište Morska pahuljica stiglo Ledeno doba – edukativni program namjenjen najmlađima koji za vrijeme zimskih praznika ostaju u gradu, a koji se provodi već šestu godinu u suradnji s Gradom Rijeka, Županijom Primorsko-goranskom i Ministarstvom kulture.

Riječ je o projektu koji je namijenjen malim prirodoslovcima s ciljem popularizacije prirodnih znanosti.

Tako je u okviru programa održano istoimeno predavanje u Muzeju na kojem je bilo riječi o tome kako i zašto nastaju ledena doba, a zatim su se djeca mogla upoznati sa životinjama koja su obitavala u takvim hladnim uvjetima. Otkriveno je dalje i zašto su neke životinje imale velike zube.

Zanimljivo je da usprkos tomu što svi pričaju o globalnom zatopljenju, Zemlja se zapravo nalazi u jednom ledenom dobu, sve dok se na polovima nalazi led, moglo se naučiti. Predavanje je bilo iznimno posjećeno.

Nakon toga svi su se posjetitelji Muzeja preselili na riječko klizalište Morsku pahuljicu, gdje je održan test preživljavanja na ledu: zapravo svi su mogli besplatno klizati. Klizalište danas zatvara svoja vrata, a kako saznajemo od voditelja Morske pahuljice Andreja Radelja, ove godine je interes za uživanje na ledu bio nešto veći nego lani.

– Od otvorenja pa do sada kroz naše klizalište je prošlo sigurno preko 2.000 klizača. Što je dobro. Ujutro su na programu bile škole, a navečer građani. Sve je prošlo dobro jedino je bilo nešto zahtjevnije održavati led kada su vani bile nešto više temperature zraka nego što smo to očekivali, rekao nam je Andrej Radelj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš