Novo ročište 13. studenoga

KD Čistoća nije povukla tužbu protiv Kriznog eko stožera Marišćina, ali tuži krivog čovjeka

Andrej Petrak

Tužba je sastavljena tako šlampavo da, ne samo da su krivo napisana imena trojice članova Kriznog eko stožera, nego  je tužen Riječanin Robert Božić, koji nema nikakve veze s Robertom Božićem, koordinatorom Eko Kvarnera Halubje



RIJEKA KD Čistoća nije povukla tužbu protiv Kriznog eko stožera Marišćina i članova udruge. Na današnje ročište u Općinski sud u Rijeci došao je Riječanin Robert Božić, kako bi objasnio da je KD Čistoća tužila krivog čovjeka. Robert Božić objasnio je kako mu je uručen sudski poziv, iako nema nikakve veze s Kriznim eko stožerom Marišćina, nije sudjelovao na blokadi smetlišta Marišćina i nije učinio apsolutno ništa od onoga za što ga KD Čistoća tereti.


U riječkoj Čistoći su očito toliko šlampavo sastavili tužbu, da ne samo što su krivo napisali imena trojice članova Kriznog eko stožera, ogranka Eko Kvarnera Halubje, nego su još uz to tužili Riječanina Roberta Božića, koji nema nikakve veze s Robertom Božićem, koordinatorom Eko Kvarnera Halubje. Robert Božić koji je koordinator Eko Kvarnera Halubje niti je dobio sudski poziv, niti je samim tim imao ikakvog razloga danas se pojaviti na Općinskom sudu u Rijeci.


Odvjetnik KD Čistoće kazao je da ne povlače tužbu, a novo ročište zakazano je za 13. studenoga 2012.




Ispred suda sreli smo predsjednika Eko stožera Josipa Katalinića koji je kazao da su u sudskoj pisarnici prije ročišta ostavili odgovor na tužbu jer nisu niti vjerovali da bi KD Čistoća povukla tužbu.


Riječko komunalno društvo tužbu protiv Kriznog eko stožera podnijelo je zbog smetanja posjeda tijekom četverodnevne blokade pristupne ceste deponiju Marišćina: U tom vremenu vozilima Čistoće bilo je onemogućeno da odlažu na njemu otpad. Blokada je prekinuta nakon što je Općinski sud donio rješenje da se moraju maknuti s pristupne ceste i odblokirati deponij.


Krizni eko stožer Marišćina neugodno je iznenađen ovakvim potezom Čistoće.


– Zbog nedostupnosti glasnogovornice Čistoće nažalost još nam nije poznato da li je ovim podlim činom ujedno izigrana i sama Marina Babić-Brusić, koja je informaciju o povlačenju tužbe i preuzimanju svih sudskih troškova jučer objavila u punom žaru samilosti i prijateljskih riječi i to na govornici Županijske skupštine pred više od 30 vijećnika te samog župana Vidoja Vujića, pozivajući se na konzultacije sa Zlatkom Štokom, direktorom Čistoće i gradonačelnikom Grada Rijeke Vojkom Obersnelom, stoji u priopćenju Gorane Bardak, glasnogovornice Eko stožera Marišćina.