Obnova

KAPITALNA ULAGANJA U škole u PGŽ ove godine se ulaže 50 milijuna kuna

Tihana Tomičić

Foto M. Trinajstić

Foto M. Trinajstić

RIJEKA –  Pobjeda Hrvatske nad Rusijom obilježila je  redoviti press kolegij u Županiji – predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i pročelnica za obrazovanje Edita Stilin »kockasti« su čestitali hrvatskim nogometašima, a bila je to prilika i da se najavi 13. sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u četvrtak 12.srpnja. Na dnevnom redu je 16 točaka, a vijećnici će između ostalog raspravljati o sufinanciranju projekta rekonstrukcije i dogradnje osnovne škole u Dražicama te izgradnje školske sportske dvorane – riječ je o velikoj investiciji projektne vrijednosti 33 milijuna kuna gdje će Primorsko-goranska županija osigurati 20 milijuna, a ostatak općina Jelenje.Fabijanić je izvijestio i o dopisu Ministarstva poljoprivrede o dodjeli oznake izvornosti za ukupno 19 proizvoda među kojima su čak tri s područja Primorsko-goranske županije: krčki pršut te krčko i cresko maslinovo ulje. Također je informirao i o nastavku akcije ljetnog prihvata djece iz Vukovara –  prva grupa od 50 djece stigla je u subotu i smještena je u Velom Lošinju. 

Financiranje još jednog velikog infrastrukturnog projekta, sustava za zasnježenje na Platku također je jedna od točaka dnevnog reda. Pred Županijskim vijećnicima odluka je i o Akcijskom planu za uključivanje Roma u primorsko-goranskoj županiji, zatim više koncesijskih odluka.


Pročelnica  za odgoj i obrazovanje Edita Stilin izvijestila je da su sva tri prijedloga Primorsko-goranske županije za Centre kompetentosti prošla prvi krug evaluacije dok se konačna odluka očekuje u rujnu. U konkurenciji su Ugostiteljska škola iz Opatija,Medicinska škola kao i Elektroindustrijska škola. Od ostalih kapitalnih projekata najavila je dovršetak gradnje  školske dvorane u Puntu, završetak dogradnje osnovne škole u Čavlima, zatim gradnju nove škole u Marinićima, sportske dvorane Medicinske škole, dogradnju škole u Rabu, a u ovoj godini za te je investicije u proračunu Primorsko-goranske županije osigurano 17 milijuna kuna.–  Sa 34 milijuna kuna vrijednog projekta energetske obnove 8 školskih objekata  koji je u tijeku, ukupna vrijednost kapitalnih investicija u školstvu ove godine prelazi 50 milijuna kuna, kazala je Stilin