Potrebiti za potrebite

KAPA DO PODA Beskućnici se odriču zarade od prodaje časopisa da bi pomogli obitelji pokojnog prijatelja

Sanja Gašpert

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić

Već nekoliko godina naši beskućnici, koji su i sami u stanju potrebe, dio svojih skromnih financijskih sredstava koje zarade prodajom časopisa daruju onima kojima je takva pomoć nepohodna, kaže Jasna Krapac



RIJEKA U sklopu promocije božićnog broja časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama »Ulične svjetiljke«, prodavači – beskućnici i ljudi s margina društva – odlučili su se dio zarađenog prihoda – a njima pripadaju četiri kune od osam kolika je cijena časopisa – darovati obitelji jednog pokojnog prodavača.


Prema riječima urednice časopisa, Jasne Krapac, ovo nije prvi put da potrebiti pomažu i ono malo što zarade – podjele čovjeku u potrebi.


– Već nekoliko godina naši beskućnici, koji su i sami u stanju potrebe, dio svojih skromnih financijskih sredstava koje zarade prodajom časopisa daruju onima kojima je takva pomoć nepohodna.




Često ne naglašavamo njihovu humanitarnu crtu, ali mislim da je potrebno javnost upoznati s tim.


Tako su prije dvije godine zagrebački beskućnici tijekom svoje dvije akcije prikupili novce za nabavku bicikla za misionare, a sredstva od današnje akcije u Rijeci namijenjena su obitelji jednog njihovog kolege beskućnika koji je, nažalost, preminuo.


Dakle, oni će se odreći dijela svoje današnje zarade i darivati obitelji u potrebi – kazala je Krapac.