Poslovna akademija Rijeka

Jovanović uručio svjedodžbe prvom naraštaju Visoke poslovne škole PAR

Hina

Ministar Željko Jovanović tom je prigodom rekao kako je u Hrvatskoj samo 18 posto visokoobrazovanih te kako je europska strategija dosegnuti 40 posto do 2020.



RIJEKA Prvom naraštaju studenata Visoke poslovne škole Poslovne akademije Rijeke (PAR) danas su na promociji u riječkoj Gradskoj vijećnici uručene svjedodžbe, a ministar Željko Jovanović tom je prigodom rekao kako je u Hrvatskoj samo 18 posto visokoobrazovanih te kako je europska strategija dosegnuti 40 posto do 2020.


Svjedodžbe je dobilo sedmero novih stručnih prvostupnika ekonomije, a uručio im ih je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji je rekao da se svakom takvom promocijom približavamo društvu temeljenom na znanju.


Jovanović je ocijenio kako je nužno razvijati inovativnost, poduzetništvo i znanje radi poboljšanja gospodarskog stanja, a te odlike, kako je naveo, prepoznao je u toj školi od njezina osnutka.Istaknuo je značenje Visoke poslovne škole PAR-a u pomaganju sportašima da steknu akademske titule, i to uvažavanjem specifičnosti sportskog života.




Dekanica PAR-a Gordana Nikolić rekla je kako vjeruje da su studenti prvog naraštaja usvojili znanja te stekli hrabrost i samopouzdanje za kvalitetan nastup na tržištu rada.


Među sedmero danas promoviranih stručnih prvostupnika ekonomije su skijašica Matea Ferk i košarkaš Aleksandar Ćuić, kao prvi studenti sportske grupe čije školovanje na PAR-u stipendira grad Rijeka, Riječki sportski savez i Visoka poslovna škola PAR. Ta je škola prva privatna visokoškolska ustanova u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.