Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 3
Sutra: 17° 17° 3
22. travnja 2019.
Poslovna akademija Rijeka

Jovanović uručio svjedodžbe prvom naraštaju Visoke poslovne škole PAR

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2012. u 14:28 2012-07-30T14:28:00+02:00

Ministar Željko Jovanović tom je prigodom rekao kako je u Hrvatskoj samo 18 posto visokoobrazovanih te kako je europska strategija dosegnuti 40 posto do 2020.

RIJEKA Prvom naraštaju studenata Visoke poslovne škole Poslovne akademije Rijeke (PAR) danas su na promociji u riječkoj Gradskoj vijećnici uručene svjedodžbe, a ministar Željko Jovanović tom je prigodom rekao kako je u Hrvatskoj samo 18 posto visokoobrazovanih te kako je europska strategija dosegnuti 40 posto do 2020.

Svjedodžbe je dobilo sedmero novih stručnih prvostupnika ekonomije, a uručio im ih je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji je rekao da se svakom takvom promocijom približavamo društvu temeljenom na znanju.

Jovanović je ocijenio kako je nužno razvijati inovativnost, poduzetništvo i znanje radi poboljšanja gospodarskog stanja, a te odlike, kako je naveo, prepoznao je u toj školi od njezina osnutka.Istaknuo je značenje Visoke poslovne škole PAR-a u pomaganju sportašima da steknu akademske titule, i to uvažavanjem specifičnosti sportskog života.

Dekanica PAR-a Gordana Nikolić rekla je kako vjeruje da su studenti prvog naraštaja usvojili znanja te stekli hrabrost i samopouzdanje za kvalitetan nastup na tržištu rada.

Među sedmero danas promoviranih stručnih prvostupnika ekonomije su skijašica Matea Ferk i košarkaš Aleksandar Ćuić, kao prvi studenti sportske grupe čije školovanje na PAR-u stipendira grad Rijeka, Riječki sportski savez i Visoka poslovna škola PAR. Ta je škola prva privatna visokoškolska ustanova u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš