Novi skandal

Još jedan ružni istup riječke gradske vijećnice HDZ-a: Ivona Milinović grubo izvrijeđala prosvjednice

Damir Cupać

Ivona Milinović / Foto Damir ŠKOMRLJ

Ivona Milinović / Foto Damir ŠKOMRLJ

»Sramite se neradnice nepametne i zlobne, kakve ste sve osobne tragedije spremne iskoristiti da bi dobile nezasluženu plaću iz javnog proračuna«, napisala je gradska vijećnica HDZ-a o Prosvjedu za djevojčice



​RIJEKA Društvene mreže postale su moćno oružje kada je riječ o političkom djelovanju. Ali samo u rukama onih koji znaju s tim alatom raditi. U suprotnom društvene mreže mogu voditi ka političkom samouništenju.


Zadnji primjer potpune autodestrukcije je po negativnom spominjana gradska vijećnica HDZ-a Ivona Milinović. Ona je imala potrebu komentirati prosvjed »Pravda za djevojčice«, točnije organizatorice i organizatore prosvjeda, inicijativu »Građanke i građani Rijeke«.


Njezin je status jedan od većih »bisera« koji svjedoči da Ivona Milinović nije izvukla nikakvu pouku nakon sramotnog nastupa na jednoj lokalnoj televiziji kada je »braneći« Rijeku od napada Torcide poručila toj navijačkoj grupi da u Rijeci nema problema sa Srbima jer ih je 6,5 posto, ali da bi vrba možda trebalo u dalmatinskim selima gdje ih je 30, 40 posto.


Mlado i staro, žene i muškarci pred Kontom u Rijeci u Prosvjedu za djevojčice  / Foto Roni BRMALJ


Mlado i staro, žene i muškarci pred Kontom u Rijeci u Prosvjedu za djevojčice / Foto Roni BRMALJ





Nakon što su mediji objavili ovaj šovinistički ispad, Milinović se ispričala. Nije trebalo dugo da otvori novu i potpuno nepotrebnu frontu napadom na organizatore u potpunosti ispravnog prosvjeda protiv postupaka pravosuđa u slučaju silovanja djevojčice u Zadru. Vrijedi citirati cijeli njezin status.


Uvrede i blaćenja


– Ivona »vječiti naivni majmun« Milinović htjela ići na prosvjed u subotu u Rijeci da se bori protiv nepravde, za pravnu državu. Ide vječita najpoznatija i najnaivnija majmunica grada Rijeke, Ivona Milinović, prosvjedovati protiv nepravde i silovatelja. Mislila glupa i najnaivnija vijećnica Ivona, naivni glupi idealist, da ćemo svi mi neovisno o političkoj opciji boriti se za pravdu. Rezultat? Ispada da se organizatorice prosvjeda ne bore protiv nepravde, ne bore se za pravnu državu i djevojčice, već isključivo za svoje ideološke propagandne svinjarije i radna mjesta u vrlo opskurnim udrugama. 2 od 3 objave na njihovim stranicama nakon što su se »oslobodile« i neuspješno »prevarile javnost« – sloboda za ubojstvo nerodjenih djevojčica. To je cilj. Kakva nepravda i kakva silovanja. Silujte! Kradite! Dok god »dajete pare« da se mi »borimo« za prava »žena« i protiv silovanja. Doduše, svojski su se te »borkinje« potrudile da relativiziraju što je žena a što muškarac. Da što duže nitko ne može detektirati koji je cilj njihova postojanja? I za što se pak bore? Zašto ih plaćamo iz javnih sredstava? Ma sramite se neradnice nepametne i zlobne, kakve ste sve osobne tragedije spremne iskoristiti da bi dobile nezasluženu plaću iz javnog proračuna, napisala je gradska vijećnica HDZ-a.



​Lorena Zec iz građanske inicijative »Građanke i građani Rijeke« koja je organizirala prosvjed »Pravda za djevojčice« na Kontu podsjetila je da ni jedna udruga zasebno nije to napravila, već da je riječ o građanskoj inicijativi.– Žao nam je što su neki očito pogrešno shvatili našu intenciju i mi ih pozivamo neka se slobodno informiraju o našem radu i o trošenju financijskih sredstava jer su ti podaci javni, a mi radimo transparentno. Zajedno s građankama i građanima Rijeke htjeli smo poslati podršku svim žrtvama svih oblika nasilja. Do nekih naša poruka nije doprla pa smo proglašene neradnicama i nepametnima. Povrijedilo nas je to na osobnoj razini, ali smo otvoreni za svakoga. Stvarno ne znam što je motiviralo jednu gradsku vijećnicu na ovakav javni istup i nadamo se da je riječ o nesporazmu, izjavila je Zec.


Podrazumijeva se da su obožavatelji lika i djela vijećnice HDZ-a lajkali i poticali ovakve stavove i upravo je ovaj dio onaj koji vodi Ivonu Milinović u potpunu destrukciju, odnosno u političku radikalizaciju.


Ona je uvjerena da je u pravu jer se njezini stavovi lajkaju i podržavaju u komentarima. A nije tako. O tome svjedoči i reakcija njezine stranke koja ju je većinom glasova Gradskog odbora poslala na Sud časti zbog teme o Srbima, odnosno njezini stranački kolege traže izbacivanje iz stranke budući da ona svojim javnim istupima kompromitira sve ono što HDZ želi biti, demokršćanska stranka desnog centra kojoj je stran bilo kakav ekstremizam.


Čija je to borba


No, Ivona Milinović je očito odlučila voditi neku svoju bitku pa tako bez i jednog argumenta napada organizatore potpuno legitimnog i opravdanog prosvjeda i to na način koji je u potpunosti neprimjeren.


Uz to Milinović ne shvaća da je na ovaj način uvrijedila i sve one građanke i građane koji su došli na Kont jer oni, eto, svjesno pristaju na manipulacije »neradnica nepametnih i zlobnih koje iskorištavaju osobne tragedije da bi dobile nezasluženu plaću iz javnog proračuna«.


Postoji još jedan problem, budući da vrlo često koristi društvene mreže, gradska vijećnica HDZ-a se mogla informirati tko organizira prosvjed i jednostavno ne doći na njega. No, ona to nije napravila pa se kao jako razočarala. Ili je mogla i ona pokrenuti neku inicijativu kojom bi se reklo dosta nekim postupcima pravosuđa. Ne, ona se okomila na riječke organizatore i to na način koji daje za pravo svim njezinim stranačkim kolegicama i kolegama koji traže izbacivanje iz stranke.