Skandalozni istupi

Još jedan odbor Gradskog vijeća traži razrješenje HDZ-ovke Ivone Milinović

Damir Cupać

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj



RIJEKA – Uoči sjednice Odbora za nacionalne manjine Gradskoga vijeća, o sve češćim ispadima vijećnice HDZ-a Ivone Milinović, očitovao se i Odbor za kulturu Gradskoga vijeća koji je zaključkom osudio svaki istup koji narušava na bilo koji način integritet svake osobe i podržao zaključak Odbora za imenovanja koji je predložio razrješenje Ivone Milinović.


– Svaki oblik nasilja potpuno je neprihvatljiv. Posebno se ukazuje na utjecaj novih tehnologija, pogotovo uporaba društvenih mreža, kao i na svijest svakoga pojedinca o odgovornoj uporabi istih. Odbor predlaže Gradskom vijeću da prihvati odluku o razrješenje Ivone Milinović s mjesta predsjednice Odbora za nacionalne manjine, navedeno je u zaključku Odbora za kulturu.


Predsjednik Odbora za kulturu Zvonimir Peranić upozorava da je na pragu 20-tih god 21. stoljeća govoriti o nasilju, vješanju, smrtima zbog različitosti u najmanju je ruku tužno.




– Očigledno i nužno. Zbog postigntih civilizacijskih dosega. Potrebno je stalno ukazivati i na pojedinačne i kolektivne učinke takvoga postupanja. Ali i educirati, odgajati kako bi se znalo kritički promišljati navedene istupe.


Zabrinjava međutim ne jednoglasna odluka Gradskog odbora HDZ-a o pokretanju stegovnoga postupka kao i ne promptno reagiranje kluba HDZ-a u Gradskom vijeću što otvara možebitna pitanja o individualnosti ovakvoga istupa? Je li istinu istup pojedinačan ili ima i širu podršku, izjavio je Peranić.