Održan završni koncert škole modernog pjevanja i sviranja

Jelena Matanović najbolja »maratonka«

Ivana Kocijan

Vlastitim su se skladbama predstavili: Sara Puhalo, Sandra Vagaja, Silvija Starčević, Bojan Kukuljan, Lucija Poljičanin i Tena Bevčar, a obrade su pjevali: Andrea Legac, Monica Rogić, Jelena Matanović, Marina Mrazovac, Jana Petković, Karla Pupis, Azra Hasanaginić i Antonela Juranić



RIJEKA Jelena Matanović najbolja je polaznica Studija Maraton – odlučila je tako riječka publika okupljena na Trsatskoj gradini, na šestom koncertu škole modernog pjevanja i sviranja kojim je obilježen završetak još jedne uspješne školske godine.


Mlada pjevačica i mentorica izvrsnom je izvedbom pjesme »Rušila sam mostove od sna« oduševila prisutne i zasluženo ponijela titulu najuspješnije »maratonke«.


Gotovo trosatnu glazbenu večer otvorilo je desetero najmlađih polaznika glazbene radionice »Čičak Muzičak«. Pridružio im se i riječki pjevač Marko Tolja koji je zajedno s njima snimio album s pjesmama za djecu »Marko Tolja i Čičak Muzičak« što će uskoro biti objavljen u izdanju Aquarius Recordsa i Maratona.




Nakon najmlađih pjevačkih nada koje su svojim simpatičnim nastupom oduševile okupljenu publiku, na pozornicu su stali polaznici škole pjevanja i polaznici autorskog programa »Od teksta do mp3ce«.


Vlastitim su se skladbama predstavili: Sara Puhalo, Sandra Vagaja, Silvija Starčević, Bojan Kukuljan, Lucija Poljičanin i Tena Bevčar, a obrade su pjevali: Andrea Legac, Monica Rogić, Jelena Matanović, Marina Mrazovac, Jana Petković, Karla Pupis, Azra Hasanaginić i Antonela Juranić.


U revijalnom dijelu programa nastupila je grupa DNA čiji su pjevači i frontmeni nekadašnji polaznici škole pjevanja Maraton Daniel Jurišević i Ana Cerovac, Maraton Jazz Quartet i pjevač Denis Miljan iz Kutine. Pred sam kraj predstavili su se i Maratonci koji su sudjelovali u glazbenoj priči protiv nasilja među mladima »Ajmo ti, ja i ti«.


Kao i na prethodnim koncertima polaznika škole Studio Maraton instrumentalna su pratnja mladim pjevačkim nadama bili članovi Maraton banda: Zvonimir Radišić i Jurica Komadina (gitare), Dino Ivelja (bas gitara), Dorian Cuculić (klavijature) i Sandro Legan (bubnjevi).


Na Gradini je prvi put zajednički zasvirala i druga postava Maraton benda: Leon Viličić (gitara), Jurica Komadina (gitara), Leo Maršanić (bubanj), Luka Penava (bas) i Dorian Cuculić (klavijature).